Foto: PR

Regio Twente ontvangt organisatie Special Olympics Nederland

Met een team van vijf afgevaardigden bezocht de bidcommissie, aangevuld met de secretaris en de directeur van Special Olympics Nederland, afgelopen maandag 17 februari de regio Twente.

Enschede - De aftrap bij de Universiteit Twente startte om 9:30 uur met onder andere wethouders Erik Braamhaar (Wierden), Rob Christenhusz (Oldenzaal), Niels Hartlief (Haaksbergen) vergezeld door Roy de Witte (gedeputeerde Provincie Overijssel) en Moniek Kleinsman (Statenlid Provincie Overijssel). Onder aanvoering van het Twentse BID-team met onder andere Arjan van der Velde (Sportservice Overijssel), Hendri Markvoort en Bas de Zeeuw (beide Lid bidteam Twente), startte het verdiepende gesprek met partner Universiteit Twente en de bidcommissie. Pim Fij (Directeur Campus) gaf een duidelijk beeld over de faciliteiten en mogelijkheden die deze campus te bieden heeft. De vele sportfaciliteiten, huisvestingsmogelijkheden en de ruime ervaring met grote evenementen en bezoekers gaf het comité een goed gevoel.

Locatiebezoek
De toer ging per bus vervolgens verder langs vier sportlocaties, die op voorhand waren aangewezen door de bidcommissie. We bezochten gezamenlijk het FBK Stadion (Hengelo), Het Ravijn (Nijverdal), Manege de Vossenbos (Wierden) en het Topsportcentrum IISPA (Almelo). Op elke locaties was er tijd voor de bidcommissie om de accommodatie te bekijken en ook vragen te stellen aan de partners van de locatie, maar ook aan wethouders ter plaatse.

Twente als enige kandidaat
Tijdens de ochtend presentatie nam Gerrit van Rijssen, voorzitter van de bidcommissie, het woord en gaf aan dat in goed overleg met Purmerend hen het advies is gegeven om zich terug te trekken in de race voor de Special Olympics in 2022.

Het comité gaf destijds al aan enthousiast te zijn over de kwaliteit van het ingediende ‘Bid-book’ en de creativiteit die daaruit spreekt. Er werd opgemerkt dat hierin veel tijd, zorg en energie is gestoken waarbij de vele mogelijke samenwerkingen al vol zijn opgezocht en zijn toegezegd door regionale partners. Na weken van hard werk en de overhandiging van het ‘Bid-book’ in Utrecht bleek Twente ver voorop te lopen ten opzichte van de regio Purmerend. Twente is hiermee de enige overgebleven kandidaat voor de Special Olympics van 2022. “Het bidbook van de regio Twente klinkt als een klok,” aldus Gerrit van Rijssen.

Verdieping
Tijdens het overleg met diverse wethouders, gedeputeerden uit de regio, het comité en de organisatie van Special Olympics Nederland, kwam naar voren dat er nog een aantal punten zijn waarbij wij als regio Twente een verdieping moeten beschrijven. Aan de hand daarvan brengt de bidcommissie een advies uit aan het bestuur van Special Olympics Nederland, dat al dan niet het evenement aan Twente zal toewijzen.

De commissie heeft ook duidelijk uitgesproken dat de race nog niet is gelopen. Diverse vragen waaronder de beschikbare capaciteit van diverse locaties, noodscenario bij slecht weer en vragen over huisvesting moeten verder worden beschreven om daadwerkelijk de organisatie toe te kennen aan de Regio Twente.

Bekendmaking

Op dinsdagavond 10 maart zal het bestuur het advies van de bidcommissie bespreken. Op basis van dit advies neemt zij het besluit om de organisatie toe te kennen aan de Regio Twente. Indien de organisatie de Regio Twente de organisatie in 2022 gunt, dan zal op zaterdagmiddag 13 juni, tijdens de Special Olympics Den Haag, de officiële gunning plaats vinden en de intentieverklaring getekend worden en dit gezamenlijk in de avond tijdens het feest aan de Special Olympics Sporters bekend maken. De officiële overdracht van vlag en vlam wordt georganiseerd tijdens het Olympic Festival in de maand juli/augustus in Scheveningen.

Meer berichten