Foto: Henri Verhoef

GOD? een voorstelling over geloof en religie

Na het succes van  Bromance  (winnaar Gouden Krekel 2016) en  Pretpark  (winnaar Zilveren Krekel 2017) regisseert Timothy de Gilde de nieuwe voorstelling GOD? voor jongeren vanaf 14 jaar. De voorstelling is na GAME OVER en  Gender  de derde succesvolle samenwerking tussen de regisseur en schrijfster Magne van den Berg, die wederom voor GOD? een nieuwe theatertekst schrijft. In de voorstelling stelt ze de ontroerende, eerlijke en openhartige ontmoetingen tussen mensen met verschillende geloven centraal. GOD? speelt van 6 maart tot en met 12 juni meer dan 100 keer op middelbare scholen in Oost-Nederland.

Ieder jaar maken Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck twee voorstellingen voor jongeren. Deze voorstellingen spelen in een theatertruck: een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer die op het schoolplein van een middelbare school parkeert. GOD? gaat op 6 maart in première op het Arentheem College in Arnhem. Openbare voostellingen worden gespeeld van 24 t/m 26 maart bij Theater De Krakeling in Amsterdam en van 21 t/m 24 mei op het Hoogte80 Festival in Arnhem.

Geloof en religie 
Religie. Er is veel over in het nieuws. Vaak over extremisme, conflicten en oorlog. Maar de persoonlijke verhalen over geloven horen we maar zelden. Geloven is voor veel mensen de basis van hun identiteit. Wie ze zijn. Wat is religie, geloven en spiritualiteit eigenlijk? Welke invloed heeft het op jongen mensen? En wat geloof jij?

In GOD? maakt het publiek kennis met beste vrienden Qi, Tommie en Ay. Zij hebben alle drie een andere religie meegekregen van hun ouders. In het laatste jaar van de middelbare school gaan ze het gesprek met elkaar aan over hoe het is om te geloven en hoe het is als je verliefd wordt op iemand met een ander geloof.

Het succes van de trailervoorstellingen 
De trailervoorstellingen van Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck wonnen de afgelopen jaren verschillende prijzen. Princess (2018) en Bromance (2016) wonnen de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie, de belangrijkste prijs binnen het jeugdtheater. Hard Candy (2013), GTA5 (2015), Pretpark (2017) en It's my mouth I can say what I want to (2017) wonnen een Zilveren Krekel.

Meer informatie over GOD?: sonnevanck.nl/voorstelling/god

Meer berichten