Evert van den Beld van De Woonplaats: "We zullen met de verbeterpunten aan de slag gaan.''
Evert van den Beld van De Woonplaats: "We zullen met de verbeterpunten aan de slag gaan.'' (Foto: )

Mooie scores voor Prismare en Lumen

De goede score van de mfa's in het onderzoek is te danken aan de gebruikers, vindt Van den Beld. "Dat ze het waarderen doen ze zelf, de partners en de verenigingen en organisaties. Wij ondersteunen en activeren. Wij maken het mogelijk. Stenen is niet het doel, maar een middel om tot een leefbare wijk te komen. Waar er een programma wordt aangeboden voor een kind van nul tot aan een oudere van 88.'' Aan het onderzoek deden duizend mensen mee. Driekwart gaf aan de mfa meerdere keren per week te bezoeken.

(Door Hans Assink)

De wijkvoorzieningen Prismare, Lumen en Stroinkshuis scoren hoog in het landelijke Rode Kersen onderzoek van Bouwstenen voor Sociaal, maar volgens Evert van den Beld zijn er ook enkele verbeterpunten. "En daar gaan we mee aan de slag'', zegt de manager wijkvoorziening van De Woonplaats.

Enschede - De multifunctionele accommodaties (mfa's) van De Woonplaats boekten mooie resultaten in het landelijke onderzoek van Bouwstenen.
Zo werd Lumen 'een sieraad voor de wijk' genoemd en Prismare 'een verbindende plek waar iedereen welkom is'. Het beeld van Stroinkshuis? 'Een echte huiskamer voor de buurt', aldus het onderzoek.
Niet alleen de goede beoordelingen op zich, maar ook het aantal beoordelingen wordt bij De Woonplaats als zeer positief ervaren. Vergeleken met de rest van het land namen in Enschede vier keer zoveel mensen de moeite om over de mfa's te oordelen.
Het tekent de betrokkenheid van de bewoners bij de wijkvoorzieningen, vindt Evert van den Beld. "Het is een objectief en serieus onderzoek. We bestaan al jaren en iedereen heeft er wel een beeld bij, maar als je daar dan een groot onderzoek tegenover stelt is dat feitelijk een houvast voor iedereen.''

Lumen wordt gezien als een centraal punt in Velve en een mooie plek om samen te komen. Prismare is een ontmoetingsplek voor Roombeek, met sociaal-maatschappelijke meerwaarde. De teams werden beoordeeld als 'gastvrij', 'klantgericht', 'meedenkend' en 'erg vriendelijk'.
Van den Beld: "De teams van de wijkvoorzieningen bewegen waar mogelijk mee met de behoeften in de wijk. Dat houdt mijzelf, betrokken bestuurders en de beheerders scherp op de betekenis van het wijkcentrum voor de wijk."
Niet alles is hosanna. Van den Beld noemt het parkeren en de verkeersdrukte. "Dat is bij alle drie een punt.'' Ook het klimaat in de gebouwen is een punt. "De ene keer is het te warm binnen en de andere keer te koud'', zegt Van den Beld. "Het zijn aandachtspunten. Dat pakken we op en we kijken wat we kunnen verbeteren.'' 

Meer berichten