Foto:

Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u in de maanden maart, april en mei terecht in de Bibliotheek Enschede. Samen met diverse maatschappelijke partners biedt de Bibliotheek een belastingspreekuur ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2019.

Enschede - U kunt het belastingspreekuur alleen op afspraak (tijdens openingsuren) bezoeken in de Centrale Bibliotheek Enschede, in de Bibliotheek Glanerbrug en in de Bibliotheek Enschede Zuid.

Aanmelden is mogelijk via info@bibliotheekenschede.nl of 053-4804804. Er wordt een afspraak gemaakt in overleg met de klant en de invulhulp. Bij het aanmelden worden aanvragers geïnformeerd over de voorwaarden m.b.t. inkomen, particuliere aangifte en dergelijke.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Enschede gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren.

Meer berichten