Met NCPN naar herdenking Februaristaking

Herdenking 2019
Herdenking 2019

Staakt, staakt, staakt, is de historische oproep waaraan 300.000 mensen in 1941 gehoor gaven om te protesteren tegen de razzia's van de Duitse bezetter.

De staking was een goed voorbereide, geweldige blijk van solidariteit tegen o.a. de deportaties van joden. Van Amsterdam sloeg de staking over naar Zaandam, Haarlem, Velsen, Hilversum, Utrecht, etc. De staking was voor de bezetter een geduchte tegenslag en gaf een impuls aan het verzet. De Duitsers braken de staking met meedogenloos ingrijpen. Er vielen een aantal doden en vele slachtoffers.

De herdenking is op dinsdag 25 februari in Amsterdam. Eer betonen aan hen die destijds in Amsterdam en omgeving gehoor gaven aan de oproep van de (verboden) Communistische Partij Nederland (CPN) blijft een belangrijk moment. Ook nu weer kan de herdenking een impuls zijn ter versterking van het verzet tegen discriminatie, racisme, fascisme, armoede, oorlog en de gevolgen daarvan.

De Nieuwe Communistische Partij Twente organiseert vanuit Twente gezamenlijk treinvervoer en nodigt organisaties en personen uit om mee te gaan. De treinkosten zijn voor eigen rekening. Er wordt rond 16.30 uur deelgenomen aan het nationale defilé op het Jonas Daniel Meijerplein.

Opgave voor deelname kan bij ncpn.twente@worldmail.nl en 053 4763881. Bijdragen aan het vervoer en het bloemstuk kun je storten op NL23INGB0004698189 NCPN (Ov) o.v.v. febr-staking.

Meer berichten