Foto: PR

Enschedese karateka's strijden mee om The Battle of Europe

Tang Soo Do (Koreaans-Karate) een sport wat bijna niemand kent, maar toch langzamerhand een begrip wordt in Enschede. De Guzman Martial Art uit Enschede organiseerde het voor de vierde keer in Enschede. Met 228 deelnemers uit heel Nederland en Europa streden afgelopen zaterdag in de Pathmoshal om een mooie beker.

Enschede - De wethouder van sport van gemeente Enschede (Niels van den Berg) kwam langs om het toernooi te openen en te zien wat Tang Soo Do is en inhoud. Hij had er een goede indruk over na gepraat te hebben met bezoekers en deelnemers, maar ook door het zelf aanschouwen van het toernooi. Er was veel pers aanwezig, want ze wilden toch zien wat The Battle of Europe inhield en was. De organisatie heeft haar best gedaan om een professioneel opgezette wedstrijd te plaatsen in de geschiedenis van Enschede.

De karateka's van De Guzman Martial Art deden natuurlijk hier ook aan mee. Ze maakten een kans om op een van de onderdelen (Stijlvormen, wapen stijlvormen, sparren of plankjes breken) een beker te winnen. Uit Enschede deden er 40 deelnemers mee op de individuele onderdelen en er streden 3 teams mee met de team stijlvormen. Twee teams met in kinds categorie en één team met de volwassenen. De team Hwa Rang Krijgers (kids tot 13 jaar) werden derde bij de team stijlvormen en de volwassenen team werden derde. Van de 40 deelnemers sleepten de deelnemers 18 eerste plaats bekers, 18 tweede plaats bekers en 25 derde plaats bekers. Al met al een hele goede resultaat. Niet iedereen viel in de prijzen,maar hebben erg hun best gedaan en vaak ging het om tiende punten voor plek 3 en 4. Al met al zijn de leraren en ouders trots op de leerlingen, ze hebben er afgelopen tijd hard voor getraind. niet alleen tijdens de les, maar ook erbuiten zijn ze een goede voorbeeld voor anderen zeggen ouders.

Wil je meer weten over Tang Soo Do - Koreaans Karate? Kijk dan op hun website https://dgma.nl of kom eens twee gratis proeflessen volgen bij hun locaties. Ze hebben al programma's voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook kleine klassen voor kinderen tot en met 13 jaar, daarnaast zijn er voor tieners en volwassenen een aparte klas. Hierdoor krijgen alle beoefenaars meer individuele aandacht en lessen gericht naar hun leeftijd.

Meer berichten