logo Schrikkelfestival met op achtegrond 6Sprong
logo Schrikkelfestival met op achtegrond 6Sprong (Foto: Clemens Jongma)

Schrikkelfestival in Roombeek met tal van beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters en musici

Slechts één keer in de 28 jaar valt 29 februari op een zaterdag, Schrikkelzaterdag. Dat was de aanleiding voor een aantal kunstenaars van Ateliergebouw de 6Sprong aan de Kottendijk 110b een kleinschalig festival te organiseren. De ruggengraat wordt gevormd door 10 bijzondere locaties in de wijk Roombeek met als start en eindpunt het ateliergebouw de 6Sprong.

Enschede - Naast beeldend kunstenaars wordt er ook opgetreden door dichters, schrijvers, musici en een aantal kunstenaars geven een lezing. U kunt werk zien van Rinus Roelofs, Nour-eddine Jarram, Frans Baake, Iris Jansen, Clemens Jongma, Joan Ederveen, Reinier Kranendonk,Etta Maduro, Bas van der Linde, Ray Andreas, Judith Schepers, Daniëlle Spoelman, Wout Zweers, Vera Berkvens, Pier van Dijk en Ben Akkerman. En luisteren naar schrijvers en dichters als Atte Jongsta, W.L Snijders, Regine Hilhorst, Cestmir Bergsma, Robert van Der Meulen.

Er is muziek van o.a. Ton en Ruud Ouwehand, John Kluijtmans, Antoon Aukes, Uli Wentzlaff met muziekstudenten van Artez, Janina Stopperka, Sirenas de la Loba,Trio 054, en Saher Alayek, Locaties als Ceecee containers, Xpo, portiersloge Balengebouw, Arendsmanhuis, dynamo Expo Rijksmuseum Twenthe, Van der Jeugd Archtecten en Tankstation.


Kortom een aantrekkelijk eigenzinnig programma, met idem dito locaties. Aanvang om 11.00 uur bij de 6Sprong, daar kunt u een armbandje kopen voor 3,66 euro, en daarmee alle locatie de hele dag bezoeken, en na afloop om 17.00 uur ook de finnisage bij de 6Sprong.

Voor meer informatie: www.schrikkelfestival.nl.

Meer berichten