<p>Adieu Monsieur Haffmann draait bij Concordia.</p>

Adieu Monsieur Haffmann draait bij Concordia.

(Foto: )

C’Mon C’Mon bij Concordia gaat over een bijzondere band

Concordia heeft deze week weer nieuwe films, bericht Mark Drenth.

C’mon, C’mon: Joaquin Phoenix en een bijzondere band tussen oom en neefje

Het leven van Johnny (Joaquin Phoenix) is vrij onbezorgd, tot zijn zus Viv hem vraagt op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, terwijl zij voor diens vader moet zorgen. C’Mon, C’Mon is een tedere ode aan de generatie van de toekomst, en diegenen die hen opvoeden. Met Joaquin Phoenix in zijn eerste filmrol sinds ‘Joker’.

The Lost Leonardo: het verhaal achter het duurste schilderij ooit verkocht

In 2005 trekt een olieverfpaneel met een afbeelding van Christus de aandacht van twee kunsthandelaren. Ze menen de hand van een meester te zien. Voor 1.157 dollar kopen ze het werk. Binnen twaalf jaar is het 450 miljoen dollar waard. De film vertelt het verhaal achter de Salvator Mundi, een lang verloren gewaand schilderij dat naar verluidt het werk was van Leonardo da Vinci. Vanaf het moment dat het wordt gekocht wordt het lot van de Salvator Mundi bepaald door politiek, hebzucht en macht.

Adieu Monsieur Haffmann: Frans psychologisch oorlogsdrama

Parijs, 1942. De joodse juwelier Joseph Haffmann weet nog net zijn familie de grens over te smokkelen en zijn zaak tijdelijk over te dragen aan zijn werknemer François Mercier, maar voor hemzelf blijkt vluchten te laat. Noodgedwongen duikt hij onder in zijn eigen kelder. Hij raakt afhankelijk van de welwillendheid van Mercier en diens vrouw, die niet alleen met tegenzin voor hem zorgen, maar zich ook dreigen te verliezen in de kansen die de nieuwe situatie schept. 

Blade Runner, the final cut: klassieker met nabespreking

In de maandelijkse Philofilmreeks, georganiseerd samen met de filosofiestudievereniging Ideefiks, is deze maand een topklassieker te zien: Blade Runner uit 1982. Met Rutger Hauer en Harrison Ford. De film wordt ingeleid en nabesproken door Michael Nageborg, techniekfilosoof aan de Universiteit Twente, maar ook oud-filmregisseur. Hij zal ingaan op wereldburgerschap en hoe het beeld van de toekomst zich de afgelopen decennia heeft ontwikkeld.

Wij Praten Niet: docu en nabespreking over seksueel geweld

Een film over jongeren die verstrikt zijn geraakt in het complexe netwerk van seksueel geweld en uitbuiting. Een blik op de dynamiek van therapie, waarbij de jongeren pijnlijke herinneringen ophalen en geconfronteerd worden met hun verstoorde zelfbeeld vol schaamte en schuld. De film benadrukt het belang van signalering.

Meer berichten