Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Pindacup!

Algemeen

Toegegeven. Het was lastig om niet te bezwijken voor de verleidingen. Zo kwam er een mooie cheque binnen van een of andere sultan in Qatar om daar te gaan voetballen. Ook was er een interessante aanbieding van een hotemetoot van Chinese makelij om met zijn allen in Taiwan te gaan spelen, zodat het zou lijken op iets meer reden om dat land binnen te vallen.
Zelfs een niet nader te noemen heerschap uit het immense land ten oosten van Oekraïne stelde voor om ons toernooi voor enkele miljoenen roebels in Sint Petersburg te houden.
Maar ze vingen bot! Ons Tukkers zijn eigenwijs! Wie hoalt de poot stief. (Twents wordt steeds meer popi). We doen de Pindacup gewoon in Eanske bij PW!

Als onbezoldigd directielid van het langstlopende horecavoetbaltoernooi van Nederland en omstreken kan ik u ook een datum mededelen: 19 juni. Dat is op een zondag en nog Vaderdag ook! Tuurlijk, meneertje Infantino van de FiFa belde nog om te eisen dat alle aanvoerders verplicht een blauw-gele aanvoerdersband moeten dragen, waarop direct een appje verscheen van ene Sywert van Lienden dat hij de aanvoerdersbanden wel wilde regelen tegen een ‘soepele’ onkostenvergoeding.
De KNVB meldde zich uit hoofde van de bondscoach met een dringend verzoek om alle elftallen verplicht 1-3-4-1-2 te laten spelen. Dan raken de mensen daar meer aan gewend en is er minder kritiek op mij zei Louis. Hugo de Jonge hield een pleidooi om zeven tegen zeven te gaan spelen op een groot veld in verband met de anderhalve meter.
Moskou stuurde een fax met de mededeling geen no fly-zone in te stellen boven het Diekman, want anders… Je ziet, het leven van een Pindacupdirectielid gaat niet altijd over rozen. Maar indachtig Ruud uit Bikbrotter: we laten ons de kop niet gek maken.
Het wordt gewoon een ouderwets gezellig Pindacuptoernooi. Vraag is alleen of de heren en dames kroegvoetballers liever elf tegen elf spelen of toch voor zeven tegen zeven kiezen, zeg maar de voorloper van walking football. We komen peilen!

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Column Hans Assink

Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 11 uur geleden
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 11 uur geleden
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 13 uur geleden
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 16 uur geleden
Afbeelding
Punt 23 apr, 18:23
Terrestrial Verses is te zien in Concordia.
Terrestrial Verses te zien in Concordia 23 apr, 17:47
Een themasessie in Spinnerij Oosterveld..
Themasessie over klimaat, water 23 apr, 17:45
Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 23 apr, 16:42