Vlnr Denny Kreekel, Wan Bakx en Arjan Bakker.
Vlnr Denny Kreekel, Wan Bakx en Arjan Bakker. (Foto: PR)

Twee nationale titels (en een Nederlands Record) voor Wan Bakx

Enschede - Bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor masters in Apeldoorn heeft Ac Tion atleet Wan Bakx in twee nationale titels in de wacht gesleept. Afgelopen zaterdag bleek hij verreweg de snelste op de 60 meter horden in de categorie mannen van 55-59 jaar. Zijn tijd van 9.02sec was een verbetering van het Nederlands Record en dat zou in 2019 goed zijn geweest voor de beste wereld seizoensprestatie.

Bij het verspringen was zijn 5.54 meter ook ruim voldoende voor de winst. De nummer 2 sprong namelijk een meter minder ver. Op beide onderdelen was Wan ook nog eens beter dan zijn jongere collega's in de 50+ categorie.

Het betekent een prima start van het indoor seizoen wat in maart zijn hoogtepunt bereikt als de Europese Kampioenschappen worden georganiseerd in Portugal. Met nog een paar weken specifieke voorbereiding moet het mogelijk zijn om daar ook voor het podium te gaan.

Bij dezelfde kampioenschappen behaalde Paul Boer een zilveren medaille bij de Mannen 70-74 op de 60 meter horden. Tot en met de 3de horde ging hij duidelijk aan kop maar werd op de laatste meters nipt verslagen (0.02s). Dat de 60 meter horden niet altijd tot succes leiden, merkte Vincent Kerssies die na een uitstekende start na de 2de horde ten val kwam. Een zekere medaille kans in de categorie mannen 35-39 jaar ging zodoende verloren.

www.wanbakx.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden