Ronald McDonald Huiskamer MST zoekt vrijwilligers


Dit voorjaar wordt er een Ronald McDonald Huiskamer op de Kinder- en Tienerafdeling in MST geopend. Een lang gekoesterde wens van MST en van veel ouders, waarvan hun kind ziek is en opgenomen is in het ziekenhuis . Ouders kunnen op deze manier, in een huiselijke omgeving, dichtbij hun zieke kind zijn.

Het is vaak een heel geregel om alle bordjes hoog te houden. Broertjes en/of zusjes die nog thuis zijn, en aandacht nodig hebben, een baan, het huishouden. Er komt in deze periode veel op ouders af. Hoe fijn is het dan dat ouders tijdens het verblijf in het ziekenhuis tot rust kunnen komen in een huiselijke omgeving. Een Huiskamer met keuken waar zij zelf mogen koken of met elkaar kunnen eten. Een spelletje spelen met de andere broertjes/zusjes of gewoon even lekker op de bank zitten. Het is fijn om als familie bij elkaar te zijn in een prettige omgeving. Wij zoeken nog vrijwilligers met het hart op de juiste plek, die ouders willen voorzien van koffie, een luisterend oor bieden, de Huiskamer opgeruimd en schoon willen houden en op de achtergrond aanwezig willen zijn om ouders een zo fijn mogelijke plek te bieden. Ben jij dit? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten.

Wanneer is de informatiebijeenkomst?
Op donderdag 5 maart van 9.00 uur tot 11.30 uur houden wij in MST een informatiemorgen en op maandag 9 maart van 19.15 uur tot 21.30 uur een informatieavond. Tijdens deze morgen/avond vertellen wij je alles over hoe het precies werkt in een Huiskamer. Welke taken er zijn en welke diensten er gedraaid worden. Ook is er gelegenheid voor het stellen van al je vragen. Wij hopen veel te kunnen beantwoorden. Wie weet is het wat voor jou.

Geef je op via enschede@Ronaldmcdonaldhuis.nl en vermeld daarbij op welke datum je wilt komen, volledige adresgegevens en telefoonnummer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden