Online veiling horeca en inventaris voormalig defensiegebouw op 't Vaneker

Bureau Kaveluitgifte 't Vaneker (GR Technology Base) organiseert in samenwerking met Onlineveilingmeester.nl een online veiling met horeca en inventaris, afkomstig uit het voormalig bedrijfsrestaurant op 't Vaneker, voorheen legeringscomplex Z95. Op de veiling gaan op donderdag 20 februari a.s. om 16:00 uur o.a. vier complete bars, keukenapparatuur, beukenhagen en nog veel meer onder de virtuele hamer. Op donderdag 27 februari tussen 10:00 uur en 12:00 uur is de kijkdag aan de Zuidkampweg 18 in Enschede. De online veiling sluit op maandag 2 maart om 20:00 uur.

Op www.onlineveilingmeester.nl/nl/veilingen/3075 is een preview van de kavels beschikbaar. Daarnaast zullen ook beukenhagen geveild worden. Het voormalige defensiecomplex Z95 is omringd door beukenhagen, de natuurlijke afscheiding die veel gebruikt wordt in 't Vaneker. Als veilingstuk krijgen de beukenhagen een tweede leven als tuinafscheiding.

Terug in de tijd
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zagen de Duitsers potentie in het voormalige vliegveld Twenthe en bouwden het uit tot 2.000 hectare, inclusief diverse kampen met legeringsgebouwen en voorzieningen op afstand van de vliegbasis. Op 't Vaneker, het voormalig Zuidkamp, werden gebouwen neergezet voor verblijf en ontspanning, kantoren, garages, een ziekenhuis en meer. Deze historische gebouwen zijn als boerderij gecamoufleerde bunkers om bescherming te bieden tegen bombardementen.

De Nederlandse luchtmacht, die het terrein na de oorlog in gebruik nam, liet de Duitse bebouwing staan en voegde toe wat men nodig had, waaronder het pand Z95, dat dienst deed als bedrijfsrestaurant. Het was echter niet meer nodig om de aanvullende gebouwen in dezelfde 'camouflage-architectuur' te bouwen als de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog deden, waardoor deze later gebouwde panden niet passen binnen de gewenste uitstraling van 't Vaneker.

Duurzame oplossing
Het defensiecomplex zal gesloopt worden, waarbij gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijk percentage van hoogwaardig hergebruik van de vrijkomende materialen. Bij de sloop worden niet alleen zoveel mogelijk bouwmaterialen hergebruikt, ook voor de inboedel wordt door middel van deze veiling een nieuwe bestemming gezocht.

Een kijkje in de keuken
Op donderdag 27 februari 2020 tussen 10:00 uur en 12:00 uur is de kijkdag aan de Zuidkampweg 18 in Enschede. Op dat moment bestaat er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het complex én om de kavels in het echt te bekijken.

Gratis registratie
Wilt u meebieden? Maak dan voorafgaand aan de veiling alvast een gratis inlogaccount aan. U kunt zich gratis registreren op Onlineveilingmeester.nl.Noot voor de redactie (niet bedoeld voor publicatie)

Voor meer informatie over de veiling, kunt u contact opnemen met Amber Meedendorp, afdeling marketing & communicatie. a.meedendorp@ovmgroup.eu of tel. 050 800 91 20.

Voor meer informatie over 't Vaneker, kunt u contact opnemen met Marieke Vizee, communicatieadviseur Bureau Kaveluitgifte 't Vaneker: m.vizee@vaneker.nl of 053 48 000 91.


Met vriendelijke groet,

Marieke Vizee
Communicatieadviseur

Bureau Kaveluitgifte 't Vaneker
a:Zuidkampweg 1 7524 NB Enschede
w:www.vaneker.nl e: m.vizee@vaneker.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden