Foto:

Workshopdag met Yoko Ono Haveman bij Kaliber Kunstenschool

Enschede - Topdanseres Yoko Ono Haveman, bekend van haar rol bij De Dansers, komt naar Kaliber Kunstenschool om een workshop te geven waar jij aan mee kunt doen!

Wat is de kracht van muziek? Hoe bewust ben ik van het ritme? In de workshop laat Yoko Ono jou zien hoe cruciaal muziek is bij het dansen. Dit ga je leren door onder andere improvisatie, waar je de helft van de workshop mee bezig gaat. De andere helft maakt ze je attent op hoe je contact maakt met anderen, door middel van vertrouwen en het openstellen van je eigen zintuigen. Het is belangrijk dat je kennis hebt van hoe je lichaam in elkaar zit. Wat kun je, wat is je coördinatie? Je werkt naast improvisatie ook met compositie.

Over de danseres

Yoko Ono Haveman is voor het eerst begonnen met dansen aan de Muziekschool in Losser. Vervolgens is ze naar de vooropleiding gegaan in Enschede, waar ze klassiek geschoold werd en in de laatste paar jaar ook lessen jazz, modern en caractère gevolgd heeft. Daaropvolgend heeft ze succesvol de HBO opleiding Modern Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten afgerond. Tijdens deze opleiding werkte ze met diverse gastdocenten en heeft ze onder andere geleerd hoe ze zich zelfstandig kan plaatsen in de danswereld. Na haar stagejaar bij Conny Janssen Danst mocht ze aan de slag bij het dansgezelschap De Dansers in Utrecht. Bij deze groep kan ze zichzelf uiten als een geweldige performer en wordt ze uitgedaagd op creatieve wijze. Yoko Ono is te zien tijdens de tour van Shake Shake Shake (16+) en Lepeltje Lepeltje (4+), gemaakt door De Dansers.

Zaterdag 29 februari (10+), 13:30 – 15:00 uur, Willem Wilminkplein 1, Enschede,kosten: 12,50 euro

Wil je deze workshop zelf ervaren? Er zijn een aantal plekken te vergeven, dus geef je snel op via info@kaliberkunstenschool.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden