De cast & crew van GROW UP – Foto: Theater Sonnevanck
De cast & crew van GROW UP – Foto: Theater Sonnevanck

Theater Sonnevanck maakt GROW UP samen met 15 talentvolle jonge acteurs

GROW UP is de nieuwe Coming of Age-voorstelling die Theater Sonnevanck samen met 15 talentvolle jongeren in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar maakt. In deze productie krijgen zij de kans om zelf op het podium te staan in een professionele muziektheatervoorstelling. GROW UP is een voorstelling vol muziek, humor en protest over de vraag 'Wat zijn de ideale ouders?' Afgelopen weekend vond de kick-off plaats.

Enschede - Begin december deden bijna 50 jongeren auditie. Daaruit werden 15 acteurs uit Enschede, Oldenzaal, Almelo, Hengelo en Eibergen geselecteerd. Zij worden begeleid door een professioneel team: Mart van Berckel regisseert de voorstelling, Lisanne van Aert schrijft de tekst, Steven Ivo maakt de muziek en Rosa Schützendorf het decor en de kostuums.

In februari, maart en april repeteren de jongeren voor de voorstelling. Op 1, 2 en 3 mei is GROW UP te zien in de eigen zaal van Theater Sonnevanck.

Talentontwikkeling
Het Enschedese theatergezelschap Theater Sonnevanck maakt voorstellingen voor iedereen vanaf 4 jaar en speelt deze in theaters en op scholen door het hele land. Sinds 2014 maakt Sonnevanck één keer per jaar een voorstelling met jongeren tussen de 12 en 15 jaar: de Coming of Age-voorstelling. Jongeren ervaren hierin hoe het is om samen met leeftijdsgenoten, onder leiding van een professioneel team, een nieuwe wereld te scheppen, in de huid van een personage te kruipen en een publiek te laten lachen of te ontroeren.

Sonnevanck werkt samen met Toneelgroep Oostpool uit Arnhem aan talentontwikkeling: Sonnevanck maakt jaarlijks met jongeren van 12 t/m 15 jaar een voorstelling, Oostpool met jongeren van 15 t/m 19 jaar. Wie daarna verder wil op theatergebied kan naar de vooropleiding van de Toneelschool en daarna naar de Toneelschool van ArtEZ in Arnhem.

Meer informatie over GROW UP: www.sonnevanck.nl/voorstelling/grow-up

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden