Burgemeester Roelof Bleker kreeg afgelopen dinsdag het eerste boek uitgereikt.
Burgemeester Roelof Bleker kreeg afgelopen dinsdag het eerste boek uitgereikt. Foto:

Historisch Enschede-boek bij Jumbo

Algemeen

De Jumbo is een actie gestart waarbij klanten foto’s kunnen sparen voor een historisch boek over Enschede, waarbij veel input is gekomen van Historische Kring Enschede. “Het is een unieke actie omdat het een mooi beeld geeft van de stad’’, zegt Radjen Lochan. 

Enschede - Radjen Lochan is eigenaar van de Jumbo’s aan de Lage Bothofstraat en de Magnoliastraat. Samen met Edwin Smit en Kyra Wolters zette hij de actie op. Alle acht Jumbo’s in Enschede doen mee aan de actie ‘Spaar mee voor plaatjes van Enschede’. De opzet is om het unieke verzamelalbumvol met geschiedenis ‘Enschede mijn stad’ compleet te krijgen.
Bij elke tien euro aan aankopen krijgen klanten van de Jumbo een zakje met vier foto’s die in het boek kunnen worden geplakt.

De actie is dinsdagmiddag gestart met een feestelijke uitreiking van het eerste boek aan burgemeester Roelof Bleker. Radjen Lochan overhandigde hem een uniek exemplaar, met de foto’s erin. “We hebben als supermarkt bepaalde acties om klanten te binden en dit is er een van’’, zegt Radjen Lochan. “Maar dit is wel een heel speciale actie, omdat het om een boek gaat waarbij de geschiedenis van de stad mooi belicht wordt. Alle onderdelen en facetten van de stad, zoals de textiel, FC Twente, de Grolsch en de kerken komen in het boek naar voren.’’

Lochan heeft alle lof voor de medewerking van de Historische Kring. “Zonder hun kennis en kunde hadden we het boek niet kunnen maken. Ik ben heel blij dat het zo gegaan is. Het is echt een mooi boek geworden. In het boek staan zo’n 275 foto’s. De actie duurt acht weken. Per tien euro gekochte boodschappen krijgt de klant een zakje foto’s. De Jumbo heeft 16.000 boeken laten drukken. “Het is een unieke actie voor Enschede’’, aldus Lochan. “Zoiets als dit is er nog nooit eerder geweest. Alle verhalen staan in het boek, de mensen moeten zelf de plaatjes sparen en erin plakken. Op het einde van de actie houden we in alle acht winkels een ruilmiddag, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om het boek vol te maken.’’

Radjen Lochan is ook eigenaar van de Jumbo in Glanerbrug. Daar werd vorig jaar een vergelijkbare actie gehouden met een historisch boek over Glanerbrug. “Dat was een enorm succes. We verwachten nu ook een grote aanloop van mensen’’, aldus Lochan. In Enschede doen acht Jumbo’s mee aan de actie: Lage Bothof, Magnoliastraat, Brouwerijplein, Kuipersdijk, Burgemeester van Veenlaan, Noorderhagen, Akkerstraat en Wesseler-Nering.

Acht Jumbo’s doen mee

Eerste exemplaar voor burgemeester Roelof Bleker

door Hans Assink

Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 19 uur geleden
Monofoon is bij Sonnevanck ontwikkeld.
Sonnevanck en Oyfo brengen Monofoon 22 uur geleden
Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 26 apr, 08:54
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21