Paul en Geert bij het wegvak.
Paul en Geert bij het wegvak. (Foto: PR)

Enorme duurzaamheidswinst bij wegenonderhoud in Enschede

Abbink Boekelo Wegenbouw, Road Repair en Paul Koekkoek van de afdeling Onderhoud Enschede, hebben met behulp van Strada weginspectie een pilot uitgevoerd met de nieuwe generatie Ecofalt. Het nieuwe mengsel behaalt een hogere sterkte waardoor het mogelijk wordt om Ecofalt in de toekomst voor zwaardere toepassingen te gebruiken.

Enschede - Ook is Abbink Boekelo Wegenbouw nu mengsels aan het ontwikkelen die zelfs 100% circulair zijn, waarbij het volledige mineraal is vervangen door secundaire bouwstoffen. In deze pilot test men of Ecofalt ook geschikt is voor regulier asfaltonderhoud en daarbij ook snel weer kan worden vrijgegeven voor verkeer. ''Samen met wegenadviseur Paul Koekkoek hebben we gezocht naar een manier waarop we de weg duurzaam kunnen verbeteren en conserveren. Dit natuurlijk met zo min mogelijk nieuw materiaal, en met zoveel mogelijk hergebruik van de oude wegconstructie.

De subsidie die we onlangs hebben ontvangen uit het Europees subsidieprogramma OP-Oost zal ons hier heel erg bij helpen. In het verleden hebben we al meerdere pilots mogen doen voor de gemeente Enschede. We zijn erg blij met een opdrachtgever die ons de ruimte geeft om ons innovatieve product te testen en optreed als launching customer. Bij deze Pilot hebben we de Tesinklandeweg in Boekelo voorzien van diverse proefvakken ecofalt, de milieu en duurzaamheidsbesparingen ten opzichte van regulier asfalt zijn enorm'', zo laat de directie van Abbink Boekelo Wegenbouw weten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden