Voedselbank Enschede-Haaksbergen zoekt vrijwilligers (m/v)

Enschede - Voedselbank Enschede-Haaksbergen is een van de bijna 170 organisaties in Nederland, waar mensen met een financieel probleem wekelijks terecht kunnen voor hun voedselpakket. Omdat we steeds meer mensen moeten helpen, zijn we voortdurend op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies.

Er komen dagelijks partijen voedsel binnen die moeten gesorteerd, omgepakt, verdeeld en/of tijdelijk opgeslagen worden en onderverdeeld in diverse categorieën. Voor het transport hebben we de beschikking over twee koelbusjes, waarvoor we chauffeurs zoeken. Op dinsdag en vrijdag is er uitgifte in Enschede, waarbij we vele handen nodig hebben om alles in goede banen te leiden. Momenteel kunnen we rekenen op de geweldige inzet van onze ruim honderd vrijwilligers, van wie er van maandag tot en met zaterdag dagelijks tien tot twaalf actief zijn. Hebt u belangstelling om ons team te komen versterken? Meld u dan aan via ons aanmeldingsformulier op de website. We nemen dan contact op om een afspraak te maken. Wilt u eerst meer informatie? Stuur dan een email aan vrijwilligers@vbeh.nl of bel met onze vrijwilligerscoördinator Lennard Swaders (06-20348773).

Er staat weliswaar geen financiële vergoeding tegenover, maar werken bij de Voedselbank doe je niet voor niets. We helpen mensen die onder de armoedegrens leven en dat worden er helaas steeds meer. We zijn nodig, letterlijk broodnodig, om aan hun behoeftes te voldoen. Mensen zijn van ons afhankelijk en daar doen we het voor. Gelukkig worden we daarbij gesteund door verschillende bedrijven en supermarkten die ons gratis voorzien van talrijke producten, vaak ook uit overschotten en altijd van een goede kwaliteit. Dat heeft verschillende voordelen: niet alleen helpen we mensen die dat echt nodig hebben, maar we voorkomen daarmee ook verspilling van kostbaar voedsel en een te hoge belasting van het milieu. Bij de Voedselbank zijn we goed bezig. En u kunt ons daarbij helpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden