Winterfair ROC van Twente 2019
Winterfair ROC van Twente 2019 (Foto: PR)

Studenten ROC van Twente houden Winterfair en Valentijnrun voor 'Sheltersuit'

Enschede - Vrijdag 14 februari organiseren studenten van ROC van Twente aan de Wethouder Beversstraat 165 in Enschede een Valentijnrun en Winterfair voor het goede doel. Om 12.15 uur trappen studenten en docenten af met de Valentijnrun. De finish van de run is meteen de start van de winterfair. Deze markt is gratis te bezoeken tussen 12.30 en 15.00 uur in de hal van de ROC-locatie. Alle opbrengsten gaan traditiegetrouw naar het goede doel. Dit jaar is dat Sheltersuit in Enschede.

De studenten van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap organiseren voorafgaand aan de winterfair een Valentijnrun voor en door studenten. De run wordt gelopen in en om de school. De deelnemers zijn uitgedaagd zo ludiek en creatief mogelijk voor de dag te komen: ze strijden namelijk ook nog eens voor de meest originele outfit. Nieuw in de run is dat je je als koppel (Valentijn) kunt opgeven. Deze duo's worden letterlijk aan elkaar verbonden en moeten samen de eindstreep zien te halen. De deelnemers zoeken vooraf sponsoren. De run is alleen bedoeld voor studenten en personeel van ROC van Twente.

Ondernemerschap stimuleren
Hoe kun je ondernemerschap nu beter stimuleren dan door echt te gaan ondernemen? Studenten van de opleiding Detailhandel kregen de opdracht om een winterfair te organiseren. Actief en in de praktijk aan de slag dus. In de hal van locatie Wethouder Beversstraat 165 verkopen de studenten hun producten zoals diverse lekkernijen, non-alcoholische drankjes en spelvormen. De voorbereidingen zijn in volle gang! Er komen diverse foodstands, maar er zijn ook ludieke activiteiten en een wellness-stand. Sheltersuit verkoopt ook producten.

Het goede doel
De winst van de fair en run gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Dit jaar is dat stichting 'Sheltersuit' uit Enschede. De stichting richt zich op de daklozenproblematiek in grote steden en maakt speciale wind- en waterdichte pakken met aan ritsbare slaapzak voor deze doelgroep. Sheltersuit kan dit doen met de steun en medewerking van sponsoren. De stichting staat zelf ook op de winterfair met diverse leuke producten.

Iedereen is welkom van 12.30 tot 15.00 uur in de ROC-locatie aan de Wethouder Beversstraat 165 in Enschede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden