Geert Braaksma krijgt de gouden erespeld opgespeld door burgemeester Onno van Veldhuizen.
Geert Braaksma krijgt de gouden erespeld opgespeld door burgemeester Onno van Veldhuizen. (Jola Mulder Fotografie)

Eerste erespeld 'Trotse Tukker' uitgereikt aan Geert Braaksma

Geert Braaksma kreeg vandaag de eerste gouden erespeld die hem tot 'Trotse Tukker' verheft. De Twente Board, waarvan hij vandaag afscheid nam, doorliep met hem het zo genoemde 'Braaksma tijdperk' en feliciteerde hem met zijn nieuwe titel 'Trotse Tukker'.

Enschede - Geert Braaksma, geboren in Friesland, is Tukker in hart en nieren. De oud-directeur van Sensata was van 2016 tot 2019 voorzitter van de Twente Board en werkte hard en succesvol met velen de versterking van Twente. Zijn toewijding, volharding, rust en verbindend vermogen zijn voor Twente van grote waarde geweest. Met het oog op de toekomst van Twente droeg Geert gepassioneerd bij aan vele initiatieven in Twente. Hij was meer dan eens initiator van Twentse oplossingen voor mondiale problemen.

Geert krijgt als eerste de unieke gouden 'Trotse Tukker' speld uitgereikt uit handen van de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen die de daarbij behorende dankbaarheid van alle triple helix partners - ondernemers, onderwijs en overheid - tot uitdrukking bracht.

"Geert was de afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor de versterking van onze regio waar we voorop willen en moeten lopen op het gebied van techniek, talent, bereikbaarheid en duurzaamheid", aldus Onno van Veldhuizen.
Kijk voor een biografie van Geert Braaksma op Twente.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden