Vrijwilliger Dea
Vrijwilliger Dea (Foto: Lorena Voskamp)

'Als vrijwilliger kan ik ouders helpen met mijn eigen ervaringen'

Als (kersverse) ouder is het soms lastig om alle ballen omhoog te houden. Het kan altijd voorkomen dat het gewoon even niet meer wil. Dan kun je behoefte hebben aan een steuntje in je rug, zodat je over een tijdje weer zelf verder kan. Zo'n steuntje kan iemand zoals Dea zijn. Ze is vrijwilliger bij Humanitas Twente Gezinsondersteuning, waar ze de gezinnen helpt.

"Ik ben nu al bijna twee jaar vrijwilliger bij Humanitas Twente. Ik heb altijd al gezegd: als ik geen betaalde baan heb, ga ik vrijwilligerswerk doen. Bij Gezinsondersteuning kan ik mijn ervaring als moeder inzetten. De deelnemers waar ik thuis kom zijn mensen zoals jij en ik. Ze hebben het even moeilijk en een steuntje in de rug nodig. Het zijn niet enkel alleenstaande moeders, drugsverslaafden of daklozen. Stel: je krijgt een burn out en je hebt twee kleine kinderen in huis - er is niemand in de buurt die je kan helpen. Hoe fijn is het dan als een vrijwilliger je een handje komt helpen en je jouw verhaal kwijt kan?"

Over wat ze de deelnemers kan bieden, is Dea heel duidelijk. "Wat ik fijn vind, is dat ik als vrijwilliger echt iemands gelijke ben. Ze kunnen open zijn, zonde dat ze denken dat je er een oordeel over hebt. Je bent immers geen professionele hulpverlener, je helpt gewoon. Een van de deelnemers zei tegen mijn coördinator: 'Ik voel me zo fijn als Dea komt, ik kan alles kwijt bij haar. Vanaf de eerste keer voelde het al eigen.' Hoe mooi is het om dat te horen! Ik ben blij dat ik iemand kan bieden."

Humanitas Twente zoekt vrijwilligers in Enschede voor de activiteit Gezinsondersteuning. Zo leveren we samen een bijdrage aan een sterke en humane samenleving. Wil jij ook iets betekenen voor een ander? Bel dan naar 074-2437733 of schrijf je in via humanitas.nl/twente

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden