De woningen zijn ontworpen door Peters & Lammerink architecten.
De woningen zijn ontworpen door Peters & Lammerink architecten.

Eerste woning Nieuw Fenne opgeleverd

Algemeen

Enschede - Bouwontwikkelaar Trebbe heeft de eerste woning van het nieuwe buurtje Nieuw Fenne opgeleverd. Nieuw Fenne bestaat uit twaalf portiekwoningen aan de Wicher Nijkampstraat/Tuinbouwstraat, bestemd voor de sociale verhuur door woningcorporatie Domijn en twintig betaalbare koopwoningen.
Met Nieuw Fenne komen Domijn en Trebbe tegemoet aan de toenemende vraag naar betaalbare, complete woningen. De eerste bewoners van Nieuw Fenne ontvingen hun sleutel uit handen van wethouder Jeroen Diepemaat, onder toeziend oog van Rutger Vrielink, manager vastgoed bij Domijn en Pascal Lutjenhuis, commercieel manager bij Trebbe. “Betaalbare woningen voor starters is de grootste woningmarktuitdaging in van Nederland’’, zegt wethouder Diepemaat. “Ik ben blij dat Trebbe en Domijn in Enschede met Nieuw Fenne laten zien dat het wel kan!”

Rutger Vrielink van Domijn: “Wij willen onze huurders een passend thuis bieden in een leefbare wijk. Dat is met de portiekwoningen én met het buurtje Nieuw Fenne goed gelukt. Ik ben er trots op dat we samen een fijne, leefbare plek hebben gecreëerd, die bereikbaar is voor een brede doelgroep.”

Pascal Lutjenhuis van Trebbe: “Nieuw Fenne is het bewijs dat we nog steeds betaalbare en kwalitatief goede woningen kunnen realiseren. Dat is gelukt dankzij de prettige samenwerking met de gemeente en Domijn.’’

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Op de foto v.l.n.r.: Rutger Vrielink (Domijn), wethouder Jeroen Diepemaat, Hein Trebbe sr. (Trebbe), de eerste bewoners van Nieuw Fenne.

Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 5 uur geleden
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 5 uur geleden
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 7 uur geleden
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 10 uur geleden
Afbeelding
Punt gisteren
Terrestrial Verses is te zien in Concordia.
Terrestrial Verses te zien in Concordia gisteren
Een themasessie in Spinnerij Oosterveld..
Themasessie over klimaat, water gisteren
Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 23 apr, 16:42