Vanaf maandag 10 februari is de Ripperdastraat weer open voor verkeer.
Vanaf maandag 10 februari is de Ripperdastraat weer open voor verkeer. (Foto: Gemeente Enschede)

Ripperdastraat vanaf 10 februari weer open voor verkeer

Enschede - Vanaf maandag 10 februari is de Ripperdastraat weer open voor verkeer van en naar de H.J. van Heekgarage inrit West. Ook de afslag naar het Ariënsplein is weer open. De afslag van de Ripperdastraat naar de Haaksbergerstraat blijft afgesloten.

Deze week is de straat geasfalteerd en de belijning aangebracht. Het asfalt is doorgetrokken naar de inrit van de parkeergarage. In het voorjaar komt de laatste laag asfalt erop, de asfaltdeklaag, en krijgt het fietspad de rode kleur. De deklaag asfalteren kan namelijk niet bij een te lage temperatuur, omdat dit zorgt voor een verminderde kwaliteit van het asfalt.

Beltstraat afgesloten
De Beltstraat, tussen de Pijpenstraat en Boulevard 1945, is vanaf maandag 10 februari voor alle verkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het naastgelegen parkeerterrein. De Pijpenstraat is vanaf de Beltstraat van 10 tot 28 februari alleen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Vitens gaat hier aan de slag met de waterleidingen en het riool wordt vervangen. Q-park blijft open. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot eind april 2020. Het busverkeer rijdt niet meer door de Beltstraat, maar gaat over de Ripperdastraat.

Emmastraat
De Emmastraat is afgesloten voor verkeer vanwege het aanbrengen van nieuw asfalt. Vanaf 10 februari is de Emmastraat weer bereikbaar. Het kruispunt met de Haaksbergerstraat blijft afgesloten.

Meer informatie over het project op enschede.nl/dekop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden