De nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw heeft in april kijkdagen.
De nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw heeft in april kijkdagen.

Nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw vanaf november bewoond

Algemeen

Nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw biedt extra appartementen voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Enschede - De bouw van de nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede is bijna klaar. De inschrijving voor de nieuwe bewoners van een deel van de 85 ruime en moderne appartementen is inmiddels geopend.
De nieuwe woonlocatie biedt naast een nieuw appartement voor bestaande cliënten, plaats aan 22 nieuwe cliënten van InteraktContour.
De organisatie, gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel, komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar wonen met zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking, zo meldt Arjen van Dijkhuizen. “Met de nieuwe grote woonlocatie komen alle cliënten die intensieve 24-uurszorg nodig hebben in Enschede en omgeving op één moderne woonlocatie te wonen. De relatief kleinere groep cliënten die relatief zelfstandig is en op afspraak zorg en ondersteuning nodig heeft, kan terecht in de bestaande woonlocatie de Zuiderval of in één van de zelfstandige woningen bij het Perikplein of de Bontweverij.’’

Directeur Zorg van InteraktContour Marianne Velthuis geeft aan dat het heel belangrijk is om passende zorg te blijven bieden aan een groeiende groep cliënten. “Met de nieuwe woonlocatie Geert de Leeuw kan dat, ook met een steeds intensievere zorgvraag. En we hebben 22 extra appartementen gerealiseerd, zodat mensen die nu geen gespecialiseerde 24-uurszorg kunnen krijgen, ook bij ons terecht kunnen.”

Op de nieuwbouwlocatie aan de Wethouder Beverstraat krijgen de cliënten straks 24 uur per dag de zorg en expertise die zij nodig hebben. “De gloednieuwe appartementen zijn ruim en voldoen aan alle moderne eisen. Ook worden ze op maat uitgerust met de nieuwste technologische toepassingen. Voor de toekomstige bewoners is er ook de mogelijkheid om samen koffie te drinken, de maaltijd te nuttigen of deel te nemen aan activiteiten op de locatie’’, aldus Arjen van Dijkhuizen.

Geïnteresseerden die een indicatie hebben vanuit de WLZ komen in aanmerking. Het is de verwachting dat de appartementen in november betrokken kunnen worden. In april zijn er open dagen. Aanmelden via zorgbemiddeling@interaktContour.nl of telefonisch via 0341-255 776.
De uitbreiding van de capaciteit betekent ook dat InteraktContour op zoek is naar een flink aantal nieuwe medewerkers, zoals woonbegeleiders en zorgassistenten.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56