Jos Eertink
Jos Eertink (Foto: PR)

De keuze van de stadsdichter is terug; Jos Eertink belooft vernieuwing

Enschede - Het was een goede traditie: midden in de poëzieweek een avond met de stadsdichter in Het Vestzaktheater. Na afwezigheid in 2019 komt deze avond op woensdag 5 februari terug. Jos Eertink heeft een bijzondere gastenlijst weten samen te stellen. Vanuit elke kunstdiscipline een betrokken Enschedeër, maar ook Jan Bruins, de stadionspeaker van FC Twente en natuurlijk de wethouder cultuur Jeroen Diepemaat.

Naast traditionele poëzie belooft de stadsdichter ook aandacht te besteden aan spoken word, lyrics en andere vormen van taalkunst. Met muzikale ondersteuning door Wouter Munsterman heeft de avond, onder auspiciën van de Stichting Literaire Manifestaties Enschede (SLME), een zeer aantrekkelijk programma.

De gasten van Jos vóór de pauze zijn Ben Coelman, manager bureaudramaturgie en educatie bij de Nederlandse Reisopera, kunstenares Annelien Dam en Mark Drenth, filmprogrammeur van Concordia. Na de pauze, waarin een improvisatie van Jos Eertink en Wouter Munsterman, is de vloer voor Jan Bruins, Gemma Boon, eerste directeur van Museum Buurtspoorweg en tenslotte voor de wethouder Cultuur, Jeroen Diepemaat.

Elke gast draagt zelf zijn favoriete gedicht aan, terwijl Jos voor die persoon een toepasselijk gedicht zoekt. Tussen de gedichten gaat Jos in gesprek met de gast op basis van de gekozen gedichten.

Aanvang is om 20.30 uur en het programma is rond 22.00 uur afgelopen. Toegang is gratis dankzij een bijdrage van de SLME.

Meer berichten