Taalstrijd 2020, wie gaat de uitdaging aan?

Enschede - Schrijven inwoners beter dan ambtenaren of politici? Tijdens de Taalstrijd 2020 wordt deze vraag beantwoord. In deze taalstrijd nemen teams met ambtenaren, politici en inwoners het tegen elkaar op. Welk team schrijft de meest begrijpelijke tekst? Een deskundige jury beoordeelt alle teksten. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Wethouder Niels van den Berg is gastheer voor de middag. Hij legt ingewikkelde teksten en situaties voor, die de teams daarna in 'normale mensentaal' vertalen. Ook speelt hij met het publiek de jeukwoordenbingo en het synoniemenspel. Iedereen is dus ook van harte welkom om als publiek te komen kijken!

Niels van den Berg, wethouder Communicatie gemeente Enschede: "We willen dat iedereen begrijpt wat we schrijven. Daar werken we in Enschede hard aan. We kunnen duidelijk en helder taalgebruik nog beter ontwikkelen. Daar blijf ik me voor inzetten en daarom ben ik er bij op zaterdag 8 februari."

De taalstrijd vindt plaats op zaterdag 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis, Langestraat 24, Enschede

Aanmelden kan tot en met woensdag 5 februari via directduidelijk@enschede.nl of 06 - 28 99 47 32.

Direct Duidelijk Enschede
De Taalstrijd is bedacht door de gemeente Utrecht en nu onderdeel van Direct Duidelijk Enschede. De actie Direct Duidelijk helpt overheidsorganisaties bij het verbeteren van hun teksten. Met Direct Duidelijk Enschede verplaatst de gemeente zich in de schoenen van lezers en dus inwoners. Daarom laat de gemeente inwoners meedenken over hun teksten.

2020120200121taalstrijddirectduidelijkenschede_a05b84ba.docx

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden