Foto's Sanne Peper

Familievoorstelling Sneue gevallen terug in de theaters

Na een succesvolle tour in 2018 speelt de absurdistische en ontroerende komedie Sneue gevallen (6+) van 2 februari t/m 22 maart opnieuw in de theaters. Een familievoorstelling met veel te veel prikkels, emoties, knuffels, lawaai, harde geluiden, zenuwen, verliefdheid, vlinders en maffe gevoelens. Sneue gevallen is een ode aan de gevoelige mens. Een hart onder de riem voor iedereen die zich zo nu en dan geen raad weet met al die prikkels.

De voorstelling speelt in de regio Twente op 2 februari in Theater Sonnevanck, 8 maart in Schouwburg Hengelo en 22 maart in het Wilminktheater (locatie Kleine Willem). Alle informatie en de volledige speellijst zijn te vinden op www.sonnevanck.nl/voorstelling/sneue-gevallen

Het verhaal
Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten. De ouders van Bram vinden dat het tijd wordt voor verandering. Misschien kan een ontmoeting met zijn grote idool Jan de Survival-Man hem helpen om buiten te kunnen zijn. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent Bram met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Regisseur Karlijn Kistemaker
De voorstelling is geregisseerd door Karlijn Kistemaker. Zij won in 2019 met haar voorstelling Missie Marquez de BNG Bank Theaterprijs, de stimuleringsprijs voor jong theatertalent. Kistemaker over Sneue gevallen: "Al sinds mijn afstuderen aan de regieopleiding in 2013 liep ik rond met de wens om ooit een voorstelling te maken over gevoel. Niet alleen omdat ik daar zelf regelmatig mee te kampen heb, maar vooral omdat ik om mij heen merkte dat gevoel niet cool was. Je lekker voelen natuurlijk wel, maar echte gevoelens niet. Gewone ordinaire gevoelens die je raken. Gevoelens die je overvallen. Sneue gevoelens. Het gevoel dat je alle prikkels van de wereld even niet trekt. Ik heb het idee dat je altijd snel moet zijn en alles maar aan moet kunnen."

Speelperiode
De reprise-première van Sneue gevallen speelt op zondag 2 februari in de eigen zaal van Theater Sonnevanck. De voorstelling toert daarna t/m 22 maart langs theaters in Nederland. Naast vele besloten voorstellingen voor scholen, speelt Sneue gevallen een aantal openbare voorstellingen in de theaters. Meer informatie en de speellijst op www.sonnevanck.nl/voorstelling/sneue-gevallen

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Met fysiek, energiek spel en verrassende en vernieuwende composities schudden we de verbeeldingskracht wakker. In het theater, in speellokalen op basisscholen en op middelbare scholen in onze tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden