Bert Kuipers speelt ook een rol op Valentijnsdag. (Foto: Cyril Wermers)
Bert Kuipers speelt ook een rol op Valentijnsdag. (Foto: Cyril Wermers)

Carillonconcert ‘Valentijn’ klinkt op de Oude Markt

Algemeen

Enschede - Elk jaar op Valentijnsdag speelt stadsbeiaardier Esther Schopman liefdes- en liefdesverdrietliedjes op verzoek. Het carillonconcert is op 14 februari tussen 18.00 en 18.45 uur te beluisteren op en rondom de Oude Markt van Enschede.
Ook deze keer mocht het Enschedese publiek weer verzoeknummers indienen. Esther Schopman: “Dit jaar kwamen er zes aanvragen binnen en ik dacht, kom, ik bewerk ze gewoon allemaal.’’
Voor Ben Groothengel, die graag iets van Phil Collins wilde horen, speelt de stadsbeiaardier Groovy kind of love, Frans Baake en Mariette de Groot bestelden the Day before you came van ABBA, Bas Slaa kan luisteren naar zijn verzoeknummer Martha (Tom Waits) en voor Stéfanie van Tuinen en haar gezin wordt In this heart van Sinead O’Connor gespeeld.

Schopman: “Twee aanvragers hebben hun naam helaas niet vermeld. Voor hen speel ik Time after time van Cyndi Lauper en Never let her slip away van Andrew Gold. Hopelijk horen ze nog ergens dat ik hun verzoeknummer op Valentijnsdag ga spelen.’’ Naast de speciale aanvragen klinken op 14 februari ook de populairste nummers uit een poll. Net als vorig jaar eindigde Love of my life (Queen) als eerste. Tweede werd What a wonderful world (Louis Armstrong) en drie the Family tree (Venice).

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56