V.l.n.r. Bram Schout (taalbegeleider gemeente Enschede), Khadija Amrani (M-Pact), Annemarie Bloemendaal (bibliotheek Enschede), Henk Verschuren, Jurgen van Houdt, Tony Eid en Ketakee Sunil Nesarikar.
V.l.n.r. Bram Schout (taalbegeleider gemeente Enschede), Khadija Amrani (M-Pact), Annemarie Bloemendaal (bibliotheek Enschede), Henk Verschuren, Jurgen van Houdt, Tony Eid en Ketakee Sunil Nesarikar. (Foto: Leon Holweg)

Taalheld Henk Verschuren nu ook in het Arabisch

Wethouder Jurgen van Houdt ontving afgelopen vrijdag matwee exemplaren van het taalhulpboek Meertalige Grammatica van de Nederlandse Taal. Het bijzondere was dat het ging om Arabische en Engelse vertalingen van het door Henk Verschuren geschreven werk.

Leon Holweg

ENSCHEDE - Henk Verschuren was eerder al uitgeroepen tot taalheld van Overijssel door Stichting Lezen en Schrijven en maakt nog altijd kans om te worden uitgeroepen tot taalheld van Nederland in de categorie taalbegeleider. Verschuren geeft vanuit stichting Alifa taalcursussen aan vluchtelingen in de bibliotheek van Enschede.

De 56-jarige uit Syrië gevluchte cursist van Verschuren, Tony Eid, nam de Arabische vertaling voor zijn rekening en deed de overhandiging. Datzelfde geldt in het geval van de Engelse vertaling voor de Indiase expat en tevens cursist, Ketakee Sunil Nesarikar. Eid liet zich eerder in deze krant al buitengewoon lovend uit over Verschuren. "ik zie hem als een vaderfiguur." Verwonderlijk is het dan ook niet dat de als werktuigbouwkundig ingenieur afgestudeerde Eid, zijn diensten als vertaler aanbood aan Verschuren. Inmiddels zijn de beide meertalige grammaticaboeken te koop bij boekhandel Broekhuis en Alifa.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden