Apps, games en andere technologieën helpen om gezond te zijn en te blijven

Met digitale ondersteuning in de zorg (eHealth) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen of sporten met een trainings-app. Hoe? Dat laten zorgorganisaties in Twente je zien en ervaren in de eHealthweek van 27 januari tot en met 1 februari 2020.

Ontdek hedendaagse mogelijkheden bij zorgorganisaties. Onder de paraplu van Vitaal Twente slaan zij de handen ineen om van Twente de vitaalste regio van Nederland te maken. Het actuele programma van de partners vind je op www.vitaaltwente.nl.

Overzicht activiteiten van partners van Vitaal Twente tijdens eHealthweek
Hieronder vind je een overzicht van activiteiten voor zover dat bij ons bekend is. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij naar de website van de partners.

Dinsdag 28 januari 2020 van 11.00 tot 13.00 uur: bezoek de eHealth informatiemarkt bij Roessingh in Enschede
Ontdek en ervaar zelf wat eHealth voor zorgprofessionals en zorgconsumenten kan doen. Maak kennis met nieuwe technologie voor onder andere revalidatie, GGZ, ouderenzorg, jeugdzorg en langer zelfstandig wonen. Speel zelf de nieuwste games. En ervaar in 2D, 3D of 6D hoe virtual reality kan bijdragen aan een goede mentale en fysieke gezondheid. Probeer de nieuwste oefenapparatuur voor revalidatie uit. Bekijk nieuwe zorgtechnologie en slimme hulpmiddelen voor thuis. Meer informatie: www.roessingh.nl.

Woensdag 29 januari 2020 van 11.00 tot 14.00 uur: beleef hoe nieuwe technologie het leven makkelijker en de zorg beter maakt op de informatiemarkt Meten is Weten in ZGT Almelo
Zie en beleef met welke nieuwe technologieën patiënten zelf hun gezondheid kunnen monitoren. Denk aan apps, serious games, een slimme pleister, eetdagboekje en de Diameter. Natuurlijk kun je zelf dingen uitproberen. Ga bijvoorbeeld lekker een stukje fietsen om te ervaren hoe het Fietslabyrint werkt. Een serveer-robot deelt drankjes uit! Meer informatie: www.zgt.nl.

Woensdag 29 januari 2020 van 9.00 tot 17.00 uur: maak kennis met eHealth in al haar facetten tijdens het Personalized eHealth Technology symposium bij Universiteit Twente: Techmed
Maak kennis met eHealth in al haar facetten. Van diabetes tot dementie, van data science tot citizen science en van oncologie tot revalidatie. We laten zien hoe innovatieve technologie in multidisciplinair onderzoek tussen de UT, Saxion, regionale ziekenhuizen en de zorgverzekeraar vorm krijgt: we presenteren het nieuwste prototype van een draagbare ademhalingstrainer voor kinderen met ademhalingsproblemen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: https://www.utwente.nl/en/techmed/research/research-programmes/ehealth/events/

Donderdag 30 januari 2020 van 12.00 tot 18.00 uur: bezoek de eHealth- en innovatiemarkt van Medisch Spectrum Twente in Enschede
Bekijk de 3D printer die helpt om de arts en patiënt beter voor te bereiden op een behandeling. Laat je informeren over een minilab op een chip en trillende sokken voor parkinsonpatiënten. Of een shirt dat benauwde kinderen beter leert ademen en een elektronische neus die longtumoren in uitademinglucht kan opsporen. Meer informatie in de agenda van www.mst.nl.

Over de eHealthweek
E-Health kan veel voor mensen betekenen, maar je komt er niet zomaar mee in aanraking. Daarom organiseert ECP | Platform voor de Informatiesamenleving voor de vierde keer de eHealthweek samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie. Een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners wil het Platform door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met eHealth in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden