Marije Heerma voor oude basisschool.
Marije Heerma voor oude basisschool. (Foto: PR)

Leraren krijgen op dag van het onderwijs hulp van Jonge Democraten

Enschede - Tientallen Jonge Democraten in heel Nederland gaan op 24 januari - de dag van het onderwijs - een dag meehelpen op basisscholen. Hiermee willen ze leraren die onder druk staan een steuntje in de rug geven en hen de waardering geven die ze verdienen. Ook Marije Heerma, landelijk bestuurslid van de Jonge Democraten, doet mee op haar eigen oude basisschool, bij OBS de Esmarke in Enschede.

Heerma “Ik help en kijk graag een dag mee. Zelf heb ik veel mooie herinneringen aan mijn basisschooltijd door de aandacht die de meesters en juffen voor ons hadden. Tegenwoordig is dat minder vanzelfsprekend door het lerarentekort, dat is heel jammer’’.

Jonge Democraten uit zeven verschillende steden doen mee met de actie, waaronder uit Utrecht, Amsterdam en Enschede. Zij zullen leraren ondersteunen met alles van het uitvoeren van administratieve taken en het klaarzetten van lesmateriaal tot het halen van koffie. Directrice van OBS de Esmarke, Veroniek Kortink ‘’Wij vinden het een goed initiatief. Op deze manier kunnen wijzelf laten zien hoe mooi ons vak is''.

Met de actie willen de Jonge Democraten een duidelijk signaal afgeven. Heerma: “Leraren staan onder druk. Door de hoge werkdruk en het tekort aan leraren wordt hun werk bijna onmogelijk gemaakt. Dat is niet enkel een probleem van scholen, maar van ons allemaal.” Heerma wil meer waardering voor onze leraren. “Onderwijs is bepalend voor de kansen in je leven en persoonlijke ontwikkeling. En leraren zijn het fundament van ons onderwijs.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden