June Nods
June Nods (Foto: PR)

June Nods kandidaat-wethouder D66 Enschede

De fractie van D66 Enschede draagt June Nods voor als nieuwe wethouder. Nods is daarmee de beoogd opvolger van Eelco Eerenberg, die in december in Utrecht aan de slag is gegaan als wethouder. Nods is sinds 1993 woonachtig in Enschede en heeft in die jaren onder andere op verschillende plekken in de stad in de Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht gezeten, waaronder bij de Openbare Bibliotheek, NV Enschedese Zwembaden en de Stichting Kinderopvang Enschede.

Enschede - Fractievoorzitter Gertjan Tillema: "Met June hebben we iemand gevonden die zowel kennis van de stad als de nodige bestuurlijke ervaring meebrengt. Daar zijn we heel blij mee. Daarbij zien we een grote inhoudelijke overlap tussen haar ervaring en de portefeuille die ze krijgt."

Nods neemt de gehele portefeuille van oud-wethouder Eerenberg over, waaronder Financiën, Economie, Jeugd, Onderwijs, Privacy, Stadsdeel Centrum en de projecten Kennispark en Technology Base Twente. Haar bestuurlijke en toezichthoudende rollen heeft ze bij veel instellingen in de stad en de regio vervuld, waaronder bij verschillende zorginstellingen.

Voordracht
De raadsfractie van D66 Enschede wil Nods voordragen in de gemeenteraadsvergadering van 3 februari. Daar zal gestemd worden over haar voordracht. Nods: "Het voelt als een enorme eer dat de D66-fractie mij voordraagt voor het wethouderschap in mijn mooie stad. Ik lever met veel plezier mijn bijdrage aan het bestuur van deze stad. Eelco heeft een zeer stevige basis achtergelaten, ik ben hem zeer dankbaar dat ik daarop kan bouwen en de afspraken in het coalitieakkoord verder uit mag voeren."

June Nods (62) is getrouwd met Max. Samen hebben ze twee kinderen, Kasper en Guido.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden