Foto: Henk Visscher

Studieseminar met ds. Henk Poot over 'Israël en het evangelie van Johannes'

Enschede - Op donderdag 30 januari is er in Enschede de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: Jozef, Jezus en Israël. De andere avonden zijn op donderdag 6 en 27 februari.

De bijeenkomsten vinden plaats in de Bethelkerk, J.H. Boschstraat 30 in Enschede. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Israël en het evangelie van Johannes
Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien als de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël.

Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, gaan we in de laatste avond in op de betekenis van het Loofhuttenfeest.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden