Foto: Sushilla Kouwen

Nieuwe bij Kaliber: cursus singer-songwriter en koorscholing

In januari starten weer nieuwe korte cursussen bij Kaliber, dé manier om je een tijdje helemaal te verdiepen in iets wat jij leuk vindt. Deze keer worden er twee gloednieuwe vakken aangeboden in Enschede. Bij de cursus Singer-songwriter leer je alles om je eigen muziek te maken en uitvoeren. Koorscholing is superleuk voor wie al in een koor zingt of daarmee wil beginnen, maar graag meer leert over noten lezen en zangtechnieken.

Singer-songwriter
Deze korte cursus is geschikt voor iedereen die al liedjes schrijft of zich hier graag in wil ontwikkelen. Tijdens de tien bijeenkomsten komen vele onderwerpen aan bod zoals de basisprincipes van songwriting, melodieën, harmonieën en praktisch toepasbare theorie. Een betere zangtechniek kan je helpen bij het uitvoeren van je eigen nummers, dus ook daar wordt aan gewerkt. Als laatste onderdeel mag ook interpretatie en podiumperformance niet ontbreken zodat je aan het eind van de cursus echt het totaalpakket van songwriting hebt meegekregen. Als afsluiting is er de mogelijkheid om je eigen demo op te nemen!

Docent Didier Leclaire is afgestudeerd als singer-songwriter bij ArtEZ. Naast zingen speelt hij gitaar, piano, bas en percussie. Hij heeft veel ervaring in het schrijven, arrangeren en produceren van muziek.
Start: woensdag 22 januari, 20:00 – 21:00 uur
Willem Wilminkplein 1, Enschede

Koorscholing
Zing je al in een koor en wil je wat meer verdieping over de techniek, of wil je graag bij een koor maar voel je je nog niet zeker genoeg? Dan is de cursus Koorscholing iets voor jou. Heb je soms last van je stem of is het halen van hoge noten lastig? Ook dan zit je in deze cursus op je plek.

Tijdens 10 afwisselende lessen komt de basis van muziektheorie langs en leer je (beter) van blad lezen, werk je aan een goede houding en natuurlijk lekker veel praktijk. Kortom: alles wat je nodig hebt om goed te kunnen functioneren in je koor! Het is een groepscursus, maar er is veel aandacht voor het individuele niveau van de deelnemers. Met de groep wordt mooie muziek gemaakt aan de hand van canons en driestemmige koorstukken.

Docent Shaya van den Berg deed na haar conservatoriumopleiding veel ervaring op als klassiek zangeres, als zangdocent en als koordirigent.
Start: donderdag 30 januari. 18.45 tot 19.45 uur
Willem Wilminkplein 1, Enschede

Meer informatie en aanmelden: www.kaliberkunstenschool.nl of 088-4868700.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden