Foto: MST

MST krijgt Ronald McDonald Huiskamer

Vanaf het voorjaar 2020 is het mogelijk voor ouders met kinderen die zijn opgenomen in Medisch Spectrum Twente om zich terug te trekken uit de ziekenhuiswereld en zich te ontspannen in een daarvoor speciaal ingerichte Ronald McDonald Huiskamer. Een belangrijke ontwikkeling voor ouders en kinderen.

Enschede - Jan den Boon, lid Raad van Bestuur, is blij dat de Ronald McDonald Huiskamer er nu snel komt: “’We hadden al langer de wens voor een Huiskamer omdat een kind dat wordt opgenomen in het ziekenhuis een grote impact heeft op het gezin. We vinden het belangrijk dat ouders tot rust kunnen komen in een huiselijke sfeervolle omgeving, maar toch in de buurt zijn van hun zieke kind.”’

Uit onderzoek is gebleken dat de behoefte groot is aan een dergelijke Huiskamer in het ziekenhuis. Ook blijkt dat een sfeervolle omgeving in een ziekenhuis, waar ouders zich tussen de bezoeken door kunnen terugtrekken, bijdraagt aan het welbevinden van de ouders en daarmee ook aan die van het zieke kind.

Werving vrijwilligers
Ongeveer 70 vrijwilligers zullen hier straks in diensten van 3 uur klaarstaan met een kop koffie of luisterend oor. De werving voor vrijwilligers start binnenkort. Vragen hierover kunnen alvast gestuurd worden naar: enschede@ronaldmcdonaldhuis.nl.

De Huiskamer is ontworpen door Marloes Bosch van Roodbosch Interieurstyling en de sfeervolle inrichting wordt omarmd door Kato Projectinrichting, beiden uit Enschede.

De Ronald McDonald Huiskamer Enschede maakt deel uit van het Ronald McDonald Huis Zwolle die al vele jaren werkt met een soortgelijke Huiskamer in Isala in Zwolle.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden