Foto: Indra Simons

Indra Simons van iSi weddings genomineerd voor Bruidsfoto Award 2020

Op 13 januari zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto Award 2020. Indra Simons uit Enschede is genomineerd in de categorie Bruidegom. Uit een aantal van ruim 1.250 inzendingen koos de vakjury van gerenommeerde fotografen 80 foto's die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto Award 2020. De BFA wordt dit jaar voor de 16e keer op rij georganiseerd. In de 8 fotocategorieën zijn telkens 10 foto's genomineerd. Alle genomineerde bruidsfoto's zijn te vinden op www.bruidsfotoaward.nl.

Enschede - De genomineerde foto toont een bruidegom die via zijn zoontjes een kaart met heel persoonlijke tekst van zijn aanstaande bruid krijgt aangereikt, vlak voor het moment dat ze elkaar voor het eerst die dag zullen ontmoeten. Dat hem dat zichtbaar ontroert is natuurlijk niet verwonderlijk, een bruiloft nodigt sowieso uit om stil te staan bij alles wat het leven bijzonder maakt. En als je dat dan doet, in de vorm van geloften, een persoonlijke brief of een speech, dan moet je een aardig koele kikker zijn als je dat niet raakt.

Maar dit bruidspaar had extra reden om stil te staan bij het leven en de liefde voor elkaar en hun twee zoontjes. Zoon Gijs (hier niet op de foto) was eerder dat jaar ternauwernood hersteld van een hersenvliesontsteking, veroorzaakt door de meningokokkenbacterie. Wat leek op een onschuldig griepje, sloeg binnen een paar uur om in een levensbedreigende situatie voor Gijs en zette het gezinsleven op zijn kop. Gelukkig is Gijs goed hersteld, en heeft hij de hele bruiloft gezond en wel vrolijk rondgehuppeld.

Bruid en bruidegom (Malou en Volker uit Oldenzaal) hebben na deze heftige ervaring nog letterlijk hun beste beentje voorgezet bij een sponsoractie om aandacht te vestigen op het vroegtijdig herkennen van een hersenvliesontsteking, vooral ook bij risicogroep van jongvolwassenen. Inmiddels is het landelijke vaccinatieprogramma tegen meningokokken flink uitgebreid om de risico's op hersenvliesontsteking weer verder terug te dringen.

Foto's die je vóelt
Indra Simons: "Foto's maken zoals deze, die je raken, zelfs al ken je het verhaal achter de foto of de mensen erop niet, dat is voor mij het ultieme doel op een bruiloft. Door te focussen op het moment en de emotie, en precies dát op de best mogelijke manier vast te leggen, is iedere bruiloft, zelfs iedere foto, krachtig en uniek in zijn soort. Het is eervol en waardevol dat ik dat al ruim 10 jaar voor bruidsparen en gezinnen mag doen, en dat me dat ook dit jaar weer een nominatie voor de Bruidsfoto Award heeft opgeleverd."

Publieksprijzen & Overall Winnaar
Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2020 is de race nu echt van start gegaan. Tot 1 mei 2020 kunnen aanstaande bruidsparen en andere belangstellenden hun stem uitbrengen op hun favoriete bruidsfoto's via www.bruidsfotoaward.nl.

Op 11 mei 2020 worden de Award winnaars in de 8 categorieën bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. De foto met de meeste publieksstemmen wint ook nog eens de titel Overall Winnaar 2020.

Doel Bruidsfoto Award
De Bruidsfoto Award wordt voor de zestiende keer op rij georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine en heeft als doel om bruidsparen te inspireren voor hun eigen bruiloft en kennis te laten maken met eigentijdse bruidsfotografie en professionele fotografen.


 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden