Foto: PR

FC Twente genomineerd voor maatschappelijk project Eredivisie

FC Twente, ADO Den Haag en FC Utrecht zijn dit jaar genomineerd voor de titel 'Maatschappelijk Project Eredivisie' van de VriendenLoterij. Met dit project worden Eredivisieclubs beloond die laten zien dat zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en op een vernieuwende en impactvolle manier bijdragen aan een gezonde en sterke samenleving.

Enschede - De stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' is genomineerd met het project 'Supporter van Elkaar'. Teamleden van FC Twente zetten zich in om kwetsbare Enschedese gezinnen te helpen die met meerdere problemen kampen, bijvoorbeeld rondom schulden en gezondheid. Via een intensief traject van samen sporten, groepsgesprekken en workshops worden de gezinsleden in staat gesteld hun situatie te verbeteren.

Bas Schreurs (Algemeen projectleider stichting 'FC Twente, scoren in de wijk'): "De kracht van een voetbalclub is niet te onderschatten, zo blijkt. We pakken het nogal eigenzinnig aan: weinig bureaucratie, maar goed nagaan wat mensen daadwerkelijk nodig hebben en dan aan de slag gaan. De aanpak werkt wonderbaarlijk goed. De succesverhalen zijn inspirerend: het kost veel energie, maar het levert nog veel meer energie op."

Winnaar 28 januari bekend
Alle 18 Eredivisieclubs van seizoen 2019/2020 konden hun initiatieven indienen. De VriendenLoterij stelt een totaalbedrag van 100.000 euro beschikbaar voor het Maatschappelijk Project Eredivisie: 50.000 euro voor de winnaar, 30.000 euro voor de nummer 2 en 20.000 euro voor de nummer 3. Op 28 januari maakt de jury de winnaar bekend. De andere twee genomineerde Eredivisieclubs zijn ADO Den Haag met 'ADO voor Iedereen' en FC Utrecht met 'Zij aan Zij'.

Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij): "We werken al 14 jaar met trots samen als maatschappelijk partner van de Eredivisie om de maatschappij gezonder, vitaler, duurzamer én sterker te maken. Eredivisieclubs nemen steeds nadrukkelijker hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, en dat ondersteunt de VriendenLoterij van harte."

Publiek denkt mee
Een deskundige, onafhankelijke jury heeft deze drie Eredivisieclubs genomineerd. De jury bestaat uit Carole Thate (World of Johan Cruyff), Jaap de Groot (journalist) en Michiel Verboven (managing director VriendenLoterij). Het publiek wordt uitgenodigd om mee te denken over de winnaar via www.vriendenloterij.nl/winnaar. Tot 26 januari kan iedereen meestemmen, onder de reacties worden 2 seizoenskaarten voor een Eredivisieclub naar keuze verloot.

Win-win
Bij de VriendenLoterij winnen niet alleen deelnemers, maar ook maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Minimaal 40% van de maandelijkse inleg van alle deelnemers gaat naar 47 goede doelen die actief zijn op het gebied van gezondheid en welzijn en meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden