<p>Nederlands leren door te koken.</p>

Nederlands leren door te koken.

(Foto: )

Leerlingen ISK leren taal en cultuur door te koken

Enschede - Sinds september is een ISK-klas wekelijks te vinden in de keuken van Vakschool Het Diekman.
Onder begeleiding van een ISK-docent koken de leerlingen verschillende gerechten. Zo zijn ze praktisch bezig en kunnen ze tegelijkertijd alvast kennismaken met hun toekomstige ‘Nederlandse school’. De ervaring is dat ze er veel van leren.

Op de ISK is Nederlands leren een speerpunt. Er wordt dan ook een flink aantal theorielessen aangeboden. De leerlingen die doorstromen naar het praktijkonderwijs zijn vaak echte ‘doeners’, zo meldt de school. Om hen beter te bedienen en meer praktische lessen aan te kunnen bieden is de ISK dit schooljaar een samenwerking gestart met Vakschool Het Diekman.

Ook de leerlingen zijn enthousiast. Nanda Kleerebezem, docent koken: “Voor leerlingen die net in Nederland zijn is Nederlands leren behoorlijk intensief. Ik vind het als docent mooi om te zien dat tijdens de praktijkles koken deze leerlingen veel minder belemmerd worden door hun beperkte kennis van de taal. Ze zien wat ze moeten doen, kunnen samenwerken en leren daarbij de taal spelenderwijs. De leerlingen kijken elke week uit naar de kookles en vinden het ook erg leuk om op deze manier in contact te komen met Nederlandse leeftijdsgenoten.”

Meer berichten