100ste kavel op ’t Vaneker verkocht

Enschede - Sinds de start van de verkoop in het najaar van 2014 zijn er 100 kavels verkocht in 't Vaneker, de landelijk gelegen woonwijk op een paar minuten fietsafstand van de binnenstad van Enschede. De in totaal te realiseren ruim 160 kavels liggen verspreid over 80 ha en variëren in grootte van 650 m2 tot 4.000 m2 en groter.

Met de ontwikkeling van 't Vaneker heeft Enschede een specifiek, nog niet bestaand woonsegment toegevoegd aan de woonvoorraad van de stad en de regio, wat zeer aantrekkelijk blijkt te zijn. Meer dan de helft van de kopers komt van buiten Enschede, een ongekend hoog percentage voor Enschede, maar ook voor de woningmarkt in het algemeen.

Aankoop voormalig defensiecomplex
Eind 2019 zijn voormalige defensiecomplexen aangekocht, waaronder Z95. Op zaterdag 18 januari a.s. wordt het voorontwerp van de nieuwe plannen rondom deze defensiecomplexen gepresenteerd. Dankzij deze nieuwe plannen wordt een extra groen hart toegevoegd aan 't Vaneker en worden de nog uit te geven kavels groter.

Unieke openstelling Z95
Op dit moment zijn er van de 130 uitgegeven kavels nog ongeveer 10 beschikbaar. De overige kavels zijn verkocht of in optie. Op 18 januari vindt van 13.30 tot 15.00 uur een informatiemiddag plaats. Naast dat potentiële kavelkopers informatie kunnen krijgen over de nog beschikbare kavels in 't Vaneker, is er tijdens deze middag ook de gelegenheid om voor de laatste keer binnen te kijken bij het voormalige Defensiegebouw Z95 aan de Zuidkampweg.

Duurzame sloop defensiecomplex
De defensiecomplexen zullen gesloopt worden, waarbij gestreefd wordt naar een zo hoog mogelijk percentage van hoogwaardig hergebruik van de vrijkomende materialen. Bij de sloop worden niet alleen zoveel mogelijk bouwmaterialen hergebruikt, ook voor de inboedel wordt door middel van een veiling voor particulieren een nieuwe bestemming gezocht. Zodra meer bekend is over de te veilen stukken en de procedure, zal dit bekend worden gemaakt via de website en social mediakanalen van 't Vaneker.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————


Noot voor de redactie (niet bedoeld voor publicatie)

Voor vragen kunt u contact opnemen met Marieke Vizee, communicatieadviseur 't Vaneker via 06 344 85 132.

Uiteraard bent u van harte welkom om bij de openstelling en presentatie van de nieuwe plannen aanwezig te zijn. Hierbij wel het verzoek om uw komst van te voren aan te melden via m.vizee@vaneker.nl.

Wanneer: 18 januari 2020
Tijd: 15.00 uur tot 17.00 uur (na de informatiebijeenkomst voor potentiele kavelkopers)
Wat: Presentatie voorontwerp nieuwe plannen, toelichting succes 't Vaneker door wethouder Jeroen Diepemaat en ondertekening koopovereenkomst 100ste kavel
Locatie: Zuidkampweg 18, Enschede - voormalig defensiecomplex Z95

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden