Jubilarissen gehuldigd bij Sempre Crescendo

Enschede - Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari werden een aantal leden van de Gemengde Zangvereniging Sempre Crescendo uit Enschede gehuldigd voor hun jarenlange trouw aan het koor. De Enschedeër Theo Helthuis werd dit jaar 50 jaar lid, Rita Bijker 45 jaar en Rinkje Sterkenburg 30 jaar.

Jubilaris Theo Helthuis werd toegesproken door voorzitter Gerard Vinke, die hem daarna het verenigingsspeldje voor 50 jaar trouw lidmaatschap opspelde en een oorkonde en bloemen overhandigde. Vervolgens werd hij toegesproken door Jan Wijngaards van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond (KNZV), van hem kreeg hij de KNZV speld met oorkonde.

Een derde speld kreeg Theo van Ans Broen namens de Enschedese Zangersbond (EZB) eveneens vergezeld van bloemen.Theo ging die avond met drie spelden en bedolven onder de bloemen huiswaarts. Rita Bijker en Rinkje Sterkenburg werden door voorzitter Gerard Vinke na een korte speech de Verenigingsspeld opgespeld en een bos bloemen overhandigd.

Theo Helthuis
Voor de oorlog was de vader van Theo Helthuis al lid van Sempre Crescendo. (In die tijd Socialistische Democratische Zangvereniging). Moeder Helthuis moedigde de 20 jarig Theo, aan om ook lid te worden.Theo ontdekte dat hij het zingen leuk vond en nu 50 jaar later, vindt hij dar nog steeds!

Vanaf 1969 is er veel veranderd. Naast strijdliederen, werd ook vierstemmig klassiek gezongen. Bij een concert in de Vredeskerk werd het koor zelfs ooit begeleid door een heus symfonieorkest. In de loop der jaren is het repertoire vervangen door o.a. evergreens en popmuziek. Ook werd het koor steeds minder gevraagd voor de 1 mei vieringen, zodat op een gegeven moment de naam van het koor werd veranderd in “Gemengde Zangvereniging Sempre Crescendo”.

Een tweede hobby van Theo is zijn fotografie. Hij staat altijd met zijn camera klaar bij bijzondere gelegenheden van het koor. Theo is al jarenlang bestuurslid. Hij begon als notulist,(dat heette vroeger tweede secretaris} en is dat nu nog nog steeds.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden