Samen muziek maken is leuker, zegt Brechje Weijmans van Symfonia.
Samen muziek maken is leuker, zegt Brechje Weijmans van Symfonia.

Symfonia heeft liefst drie orkesten

Algemeen

Samen muziek maken is leuker. Dat is waar Symfonia Jong Twente voor staat. Bij ons kun je samen met leeftijdsgenoten muziek maken op alle niveaus.

Enschede - Onze stichting uit Enschede bestaat uit drie orkesten: Symfonia Opmaat, Symfonia Junior en Symfonia Jong Twente.
Symfonia Opmaat is het orkest voor de jongsten. Je kunt al meespelen als je een paar lessen hebt gehad.
Symfonia Junior is de kweekvijver voor het grote orkest, waar kinderen tot 14 jaar meespelen. Dirigente Anke Lefferts neemt jonge muzikanten mee in de wereld van klassieke muziek en worden zo klaargestoomd voor ‘het grote orkest’.

Symfonia Jong Twente is een orkest voor muzikanten van 14 tot 25 jaar, met leden uit de gehele Euregio. Het orkest bestaat uit ongeveer vijftig Nederlandse en Duitse leden. Onze stichting staat voor talentontwikkeling van jonge musici, maar bovenal spelen wij onder het motto ‘samen muziek maken is leuker’.
Elk jaar voert het orkest twee concertreeksen uit in diverse theaters in de regio. Nog niet zo lang geleden heeft Symfonia uitvoeringen gehad met de Nederlandse Reisopera, Introdans, Phion en Wibi Soerjadi als solist. Dit waren allemaal fantastische ervaringen.

De coronaperiode is voor niemand makkelijk. Gelukkig staan er weer leuke evenementen op de planning voor ons orkest! Wij gaan elke twee jaar op concertreis naar het buitenland om daar een aantal concerten op te voeren. Komende zomer zal het orkest een reis maken naar Noord-Duitsland en daar een concertreeks uitvoeren.

Symfonia Jong Twente bestaat in 2023 vijftig jaar! Dit prachtige jubileum belooft veel goeds, waaronder samenwerkingen, uitvoeringen, een reünie en natuurlijk festiviteiten voor alle (oud-)leden. Op dit moment zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Het is heel fijn om weer samen muziek te maken. Ook zijn wij altijd op zoek naar nieuw muzikaal talent.
Lijkt het je leuk om met ons mee te spelen? Stuur een mail naar mentor@symfonia.nl en kom een keer kijken of bel het secretariaat: 06 23340373.

De leden van Symfonia Jong Twente zijn bezig met de voorbereidingen voor het Winterconcert 2022, dat gepland staat op 30 januari, met het thema ‘dans’. We spelen onder andere de Sabeldans van Katsjatoerjan, Symfonische dansen van Grieg en Slavische dansen van Dvorak. Als één van de hoogtepunten spelen wij samen met Donna van Leeuwen die als prijswinnaar van het Prinses Christina Concours met ons mag spelen. Zij soleert in het celloconcert van Edward Elgar. Kaarten via www.symfonia.nl.

Afbeelding
Twee thuiswedstrijden op rij na zeperd in Waalwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Twentsch Hooratelier viert eerste lustrum met twee open dagen 19 uur geleden
Afbeelding
Solar Boat Twente heeft haar eerste race gevaren 20 uur geleden
Afbeelding
Eerbetoon Eddy van der Ley aan zielsverwant 20 uur geleden
Afbeelding
Wees welkom in de muzikale woordeloze wereld van Lejo 26 sep., 08:54
Afbeelding
De Musical Dinnershow 25 sep., 14:53
Afbeelding
Nieuwe startersgroep Loopgroep Avanti 25 sep., 12:34
Afbeelding
Muziek met Nesjomme in Vestzak 24 sep., 13:47