<p>Evangelische Gemeente Enschede houdt een Alpha cursus, Heidestraat 9.&nbsp;</p>

Evangelische Gemeente Enschede houdt een Alpha cursus, Heidestraat 9. 

(Foto: )

Op zoek naar God met Alpha cursus

De Evangelische gemeente Enschede begint dinsdag18 januari met een Alpha cursus. Het gaat om dertien bijeenkomsten in totaal. Ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt, zo luidt de doelstelling.

Enschede - “Denk je dat er meer is, maar je weet niet wat? Ken je God, maar op afstand? Wil je graag samen met anderen op zoek gaan naar het hoe, wat en waarom van God, de bijbel en het christelijk geloof? Meld je dan aan voor de Alpha-cursus! De Alpha-cursus geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen’.’’ Dat zegt woordvoerster Linda Bruins Slot.

Op dinsdag 18 januari is er een kennismakingsavond van de Alpha cursus in Enschede. “Daarna kun je besluiten om mee te doen. In dertien gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint om 18.30 uur met samen eten. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen’’, stelt Linda Bruins Slot.

Na de maaltijd bekijken de Alpha-deelnemers een aflevering van de Alpha Film Series, zo is de opzet. “Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal, waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen. Om 21.30 uur is het afgelopen. De cursus is gratis en vrijblijvend’’, aldus Bruins Slot.

Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha cursus gevolgd, laat Bruins Slot weten. “In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, je bent van harte welkom op de Alpha!’’.

Ze deelt de ervaring van Jan, een deelnemer van de vorige Alpha cursus. “Toen ik mijn vriendin tegenkwam, vertelde zij dat ze gelovig was en ze vroeg hoe ik over God dacht. Ik vertelde haar dat ik christelijk was opgevoed, maar er niets mee deed. Voor haar was het geloof wel belangrijk en daar wilde ik iets mee. Na de nodige gesprekken hebben we besloten een Alpha cursus te volgen. Wat we er van moesten verwachten wisten we niet goed, maar we waren nieuwsgierig en dachten er wel positief over. We zijn blij dat we deze stap hebben gezet. De Alpha cursus was laagdrempelig en te begrijpen, ook waarom Jezus aan het kruis gestorven is. Ik heb er bidden geleerd en ben dichterbij de Drie-eenheid gekomen. En ik ben ook gaan begrijpen wat er in de bijbel staat. Het voordeel van een groep is dat je er met je eigen vragen terecht kunt, maar dat je ook de vragen van de anderen hoort, en hoe zij erover denken. Ik heb geen spijt van deze Alpha cursus. Ik heb de deur geopend en ben tot het geloof gekomen.”

Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl. “Ben je ook nieuwsgierig geworden? Durf jij de deur open te zetten en op zoek te gaan? Geef je op via alpha@eg-enschede.nl of 0625033547’’, aldus Bruins Slot. “Natuurlijk houden we ons aan de geldende maatregelen, en zal er voldoende afstand gehouden worden.’’

Meer berichten