<p>Blij met de oliebollen van Nollen en de Nije Stichting.</p>

Blij met de oliebollen van Nollen en de Nije Stichting.

(Foto: )

Nije Stichting blij met bollen en Nollen

Elk jaar ontvangt de Nije Stichting, partner van Bakkerij Nollen, 10 cent per verkochte oliebol voor hun centrum voor iedereen die geraakt is door kanker. Naast de jaarlijkse oliebollenbijdrage voor de eigen stichting mag initiatiefneemster Debby Nijenhuis ook een goed doel kiezen om gratis oliebollen aan te schenken namens Nollen. Dit jaar koos ze voor RIBW, dat mensen ondersteunt met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven van hun dagelijks leven. 

Enschede - Debby Nijenhuis koos voor RIBW naar aanleiding van een brief waarin duidelijk werd dat in deze maatschappij er te weinig ruimte en begrip is voor mensen met psychische problemen, zo meldt Janny Friskus. “De briefschrijfster gaf aan dat ze -net als iedereen- veel last ervaart van corona en de gevolgen en dat vooral de afdeling in Enschede het moeilijk heeft gehad een goede locatie te vinden en zich aanvankelijk niet erg welkom voelde. De Nije Stichting kan niet zonder noaberschap en weet wat een warm welkom kan betekenen.’’  

Debby Nijenhuis vroeg aan Nollen of ze deze keer alle medewerkers en bewoners op de locatie op de Wesselerbrink een hart onder de riem mocht steken met ‘de heerlijke bollen van Nollen’. 

De stichting opende op 12 december de Nije hoeve -na twee jaar intensief bouwen en vier jaar thuisloos te zijn geweest- om te gaan proefdraaien en zo toch weer mensen te kunnen helpen. ‘’Helaas gooide de persconferentie weer roet in het eten en moesten de deuren weer dicht. Ondertussen is alles zover klaar dat na de jaarwisseling er wel op afspraak in de Nije hoeve geholpen kan worden. Echter, de Nije Hoeve kreeg met kerst ongenode gasten. De hele huisraad is aangevreten en de kapot gegeten pakken chocolademelk hebben onherstelbare schade aangebracht aan de zojuist geplaatste Nije Nollen keuken’’, aldus Janny Friskus.
Voor Debby Nijenhuis voelen de tegenslagen steeds zwaarder. “Telkens weer puinruimen, uithuilen en hervatten maakt ongelooflijk moe. Daarnaast is het in deze tijd zo lastig om fondsen te werven en veel sponsoren haken na een paar jaar af. We zijn daarom extra dankbaar dat we met Nollen een partnerschap hebben en de jaarlijkse oliebollenactie stelt ons elk jaar in januari in staat om met een iets geruster hart weer een zwaar jaar in te gaan. We hopen dan ook dat we dit partnerschap kunnen aanvullen met een paar mooie andere partijen, zodat wij ons in de komende jaren kunnen richten waar we het voor opgezet hebben, het ondersteunen van mensen die leven met en na kanker. Als er bedrijven zijn die dat zouden willen, dan hoop ik dat zij zich bij me melden.”

Hoewel de Nije Hoeve op afspraak te bezoeken is, kunnen alle groepsactiviteiten voorlopig geen doorgang vinden. “We blijven ons inzetten voor iedereen die geraakt is door kanker. Via mail, videobellen, telefoon, WhatsApp en 1-op-1-gesprekken zijn we het hele jaar bereikbaar.’’ Info: www.denijestichting.nl.

Meer berichten