Tetem heeft een online workshop 3D chocolade.
Tetem heeft een online workshop 3D chocolade.

Tetem houdt Nieuwjaarsborrel online en workshop 3D chocolade

Algemeen

Op vrijdag 7 januari om 16.30 uur houdt Tetem een experimentele Nieuwjaarsborrel in de virtuele werelden van Playbour City Engines, gemaakt door ontwerpersduo The Rodina. “Door samen van wereld naar wereld te transporteren gaan we het schemergebied Playbour verder onderzoeken. Wij nodigen iedereen uit voor dit experiment om samen het nieuwe jaar in te luiden.’’

Enschede - Normaliter worden tijdens de schoolvakanties bij de Twentse Maakplaatsen - in de bibliotheek of kulturhus - High Tech workshops gegeven om kinderen uit te dagen nieuwe technieken te leren en zich creatief te ontwikkelen binnen verschillende maakprocessen, maar vanwege de lockdown is Tetem overgeschakeld op een gratis, uitdagend en online alternatief.

Eind december waren er drie online KidsLab maak- en ontwerpworkshops voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Samen met een Tetem-coach bedachten en bouwden de kinderen een mini-escaperoom. “Met zo’n 800 escape-rooms in Nederland die nu gesloten zijn, biedt de workshop een mooie uitdaging om zélf een mini-escaperoom in een doosje te ontwerpen en bouwen”, aldus Tetem.

Deze week, op 4, 5 en 6 januari, staat het ontwerpen van een 3D chocolade figuurtje centraal. Het programma in de tweede week van de kerstvakantie bestaat uit het leren werken met het softwareprogramma Tinkercad, waarbij kinderen een 3D ontwerp gaan maken en deze digitaal toesturen naar het MaakMeeLab van Tetem. Deze worden vervolgens met de 3D chocoladeprinter geproduceerd en per post aan de deelnemers toegestuurd. Opgeven voor de workshops is niet nodig. Doordat de chocolade verstuurd moet worden, kan het wel enige tijd duren voordat deze ontvangen wordt.

Meer informatie en alle benodigdheden om kind(eren) deel te laten nemen aan de gratis online KidsLab workshops, is te vinden via de website van Tetem of kijk in de agenda op de website van de plaatselijke bibliotheek. Voor het laten vervaardigen van het 3D chocoladeontwerp wordt voor postadressen buiten Overijssel een kleine vergoeding (materiaal- en verzendkosten) gevraagd.

In de voorjaarsvakantie mikt Tetem op de High Tech workshops. Op het programma staat dan het upcyclen van kleding. Tetem: “Jaarlijks gooien we in Nederland ruim 135 miljoen kilo textiel in de kledingbakken. Van die enorme hoeveelheid wordt slechts 1 procent gerecycled. Tijdens de workshop geven kinderen hun eigen meegenomen kledingstuk een tweede leven.’’

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59