Herman Koch voor meet & greet naar Broekhuis in Enschede

Herman Koch
Herman Koch (Foto: PR)

Op donderdagmiddag 30 januari bezoekt Herman Koch Boekhandel Broekhuis Enschede voor een meet & greet en signeersessie. Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe roman 'Finse dagen'. Tussen 16.00 en 17.00 uur zal hij zijn boeken signeren in de Enschedese boekhandel. Toegang gratis,
reserveren: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Enschede - Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn 'Finse periode'. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Herman Koch
Herman Koch (1953) beleefde zijn internationale doorbraak met Het diner, dat aan 42 landen is verkocht, succesvol is verfilmd en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond. In de jaren na het verschijnen van Het diner verschenen bestsellers als Zomerhuis met zwembad (2011), Geachte Heer M. (2014) en De greppel (2016). In Finse dagen (2020) keert hij terug naar zijn jeugd, waarover hij eerder schreef in zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989).

Donderdag 30 januari - 16.00 - 17.00 uur
Marktstraat 12, Enschede
Toegang gratis
reserveren: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

 

Met vriendelijke groet,

Team Boekhandel Broekhuis
Marktstraat 12
7511 GD Enschede


T: 053 - 432 5210
E: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Winnaar publieksprijs: Lokale Held van Nederland

www.boekhandelbroekhuis.nl: 24/7 Twitter: @boekbroekhuis

Disclaimer
Dit bericht is alleen bestemd voor de geadresseerden. Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden