Foto: PR

Euregio4Future informeert publiek in Enschede

Sinds 2018 is Fridays For Future (FFF) uitgegroeid tot een wereldwijde klimaatbeweging. Sindsdien protesteren steeds meer jongeren voor een beter klimaat. Van Gronau tot Münster, Borken, Rheine of Coesfeld: in de Euregio is Fridays For Future inmiddels actief in meer dan 150 Duitse dorpen en steden.

Enschede - Ondanks het overweldigende succes van Gretha Thunberg's beweging, blijft het opvallend stil aan de Nederlandse zijde van de Euregio grens. De gemeente Enschede wil de grenzen met Duitsland uitgummen. In grootste Nederlandse Euregio-stad studeren meer dan 30.000 Nederlandse, Duitse en buitenlandse jongeren en jongvolwassenen. Enschede heeft zichzelf zelfs uitgeroepen tot meest Duitse stad van Nederland. Om ervoor te zorgen dat Enschede de verbinding met Fridays For Future in de Euregio en de Duitse klimaatbeweging niet verliest, is eind 2019 Euregio For Future opgericht.

Op zondag 12 januari organiseert Euregio For Future haar eerste bijeenkomst in Enschede. Van 14:00 tot 20:00 uur bent u welkom om de informatiestand op de Oude Markt te bezoeken.

Tijdens de bijeenkomst gaat Euregio For Future in gesprek met inwoners, studenten en bezoekers van Enschede. Tevens worden informatie en handvatten uitgereikt om individueel of samen te werken aan een beter klimaat in de Euregio.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden