Deelnemers aan de Gambiareis tijdens tekenworkshop.
Deelnemers aan de Gambiareis tijdens tekenworkshop. (Foto: Gerdie Schiphorst)

Tekenatelier Gerdie Schiphorst on tour

Voor de derde keer organiseert Gerdie Schiphorst een kunstzinnige reis naar Gambia. Heb je zin in een inspirerende en culturele uitdaging? Wil je je tekenvaardigheden ontdekken of ontwikkelen? En heb je of wil je ‘iets’ met Afrika? Dan is deze reis iets voor jou!

Enschede - Op typisch Afrikaanse locaties (strand, markt, vissershaventje) maak je kennis met een variatie aan werkvormen en verrassende ondergronden. Natuurlijk werken we samen met prachtige Afrikaanse modellen. Zoek je het wat dichter bij huis dan heeft Gerdie Schiphorst door het jaar heen een laagdrempelig en uitnodigend aanbod in haar tekenatelier in de Kunsthaven aan de Borstelweg 29 in Enschede.

In het aanbod van Gerdie gaat het om meer dan alleen tekenen. De meerwaarde zit vooral in de beleving en het ontdekken van je eigen beeldtaal en dat jij er met al je "eigen-aardigheden" mag zijn. Momenteel biedt Gerdie workshops 'Met Frisse Tekenzin!' aan, waarin het portret centraal staat. Het gaat hierbij vooral om plezier in tekenen, spelen met materialen, het beleven van ontspannen uurtjes en meditatieve momenten.

Liefdesworkshop
Samen met Claudia Bidoggia van glasatelier Bella Verra biedt Gerdie op 25 januari de dagworkshop 'Nana's van Niki!' aan. In februari kun je meedoen aan de 'Liefdesworkshop', waarin je je bijvoorbeeld door de liefde voor je kind, je partner, een dier of iemand die je mist kunt laten inspireren.

Ook kun je als particulier of organisatie terecht bij tekenatelier Gerdie Schiphorst voor workshops op maat en bij- en nascholingen. Voor zowel de Gambiareis als voor het reguliere aanbod heb je geen tekenervaring nodig. Kijk voor uitgebreide informatie op www.gerdieschiphorst.nl of mail tekenatelier@gerdieschiphorst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden