<p>Aanmelden voor een proefochtend kan via info@scorenmetgezondheid.nl of 06 &ndash; 51 09 14 00.</p>

Aanmelden voor een proefochtend kan via info@scorenmetgezondheid.nl of 06 – 51 09 14 00.

(Foto: )

Bewegen met Scoren met gezondheid

De vrouwen die mee hebben gedaan aan het project ‘Scoren met gezondheid’ zijn er positief over. “Lekker bewegen, nieuwe informatie en volop nieuwe contacten’’, is de conclusie.

Enschede - ‘Scoren met gezondheid’ is een initiatief van de gemeente, FC Twente Scoren in de wijk en ROC van Twente. “FC Twente maakt dat de drempel laag is voor deelname. Er wordt nauw samengewerkt met diverse partijen in Enschede zoals het Huis voor Taal en Meedoen, M-Pact, Sportaal, Power activeringscentra, Alifa, sportverenigingen en andere instanties’’, stelt trajectbegeleider Jantinette van Haagen.

De groep vrouwen die meedeed aan Scoren met gezondheid is enthousiast over de combinatie ‘lekker bewegen, nieuwe informatie en volop nieuwe contacten’. De deelnemers laten het daar niet bij: ze willen samen blijven bewegen. Er zijn plannen voor (vrijwilligers)werk gemaakt en enkele dames hebben zich aangemeld voor activiteiten bij M-Pact en Power. 

Een andere dame gaat in januari starten met praktijkgerichte taallessen richting Dienstverlening en zorg bij ROC van Twente, omdat ze graag een opleiding in de zorg wil volgen, maar daarvoor moet eerst haar Nederlands op niveau zijn. “Dat is een heel mooi resultaat”, zeggen Irma Seppenwoolde en Jorieke Bodde, beiden ROC-docent en begeleiders van deze groep. “We hadden het traject graag feestelijk afgesloten, maar door de nieuwe maatregelen moeten we dat helaas overslaan.”
De resultaten waren overigens zo goed dat er in februari meteen een nieuwe groep wordt gestart en wel in de wijken Oost, Noord en Zuid.

Deze groep werd door corona uitgesteld tot september, maar toen gingen de dames er ook echt voor, aldus het ROC. “Ze kwamen trouw elke week en hielden contact door samen te bewegen. Voor de deelnemers is het één ochtend in de week waarop ze tijd voor zichzelf hebben en aan hun toekomst kunnen werken. Naast verantwoorde beweging kreeg de groep ook informatie over voeding en lekker in je vel zitten. Alles om te ontdekken of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk iets voor ze is. Ook is er gesproken over opleidingen en cursussen die ze kunnen volgen, maar vooral hoe ze dit dan kunnen aanpakken.’’

Het gaat erom gemotiveerd in beweging te komen. “Scoren met gezondheid brengt mensen niet alleen letterlijk in beweging, maar ze raken ook gemotiveerd om nieuwe stappen in het leven te maken. Daar doen we het voor”, zeggen Irma Seppenwoolde en Caroline van der Zanden die vanuit de gemeente betrokken is bij het traject.

Wie ook wil bewegen en zich wil oriënteren op nieuwe mogelijkheden in het leven, kan meedoen aan een proefochtend op maandag 31 januari om 9.00 uur bij Korfbalvereniging DOS-WK aan de Geessinkweg, op dinsdag 1 februari om 9.00 uur bij Korfbalvereniging Rigtersbleek aan de G.J. van Heekstraat of op woensdag 2 februari om 9.00 uur bij Partou kinderdagverblijf aan de Olympialaan.

Meer berichten