Kerststallen van Alice Snijders zijn tentoongesteld in het centrum.
Kerststallen van Alice Snijders zijn tentoongesteld in het centrum. Foto:

Speurtocht langs kerststallen tot 6 januari

Algemeen

De speurtocht langs kerststallen in winkels in de binnenstad blijft beschikbaar tot circa 6 januari, zo laat Alice Snijders weten. Zij is de initiatiefneemster van de actie en niet Winkelhart Enschede, zoals eerder is gemeld. De getoonde kerststallen komen uit haar collectie. Zeventien winkeliers doen mee.

Enschede - De tentoonstelling en de speurtocht is een initiatief van Alice Snijders namens de Jacobus de Meerdere Parochie te Enschede. “Ik ben de initiator, organisator van het project en eigenaar van de stallen. Daarvoor ben ik persoonlijk de winkeliers in het centrum van Enschede langs gegaan.’’

Soms kreeg ze een nee; dan werd de etalage landelijk aangestuurd. Maar de winkeliers die wel mee wilden doen zijn zonder uitzondering allemaal heel enthousiast, stelt Snijders. “Een win-win-win situatie noemde één van hen het. Een ander was dolblij dat wij haar het werk van het inrichten van de etalage uit handen namen. Zonder dat enthousiasme was deze tentoonstelling niet tot stand gekomen.’’

Ook na de kerst is de tentoonstelling nog te bekijken. Het inleveren van de speurtocht kan bij het Citypastoraat. aan de Langestraat 51. De speurtocht is te downloaden via de website van de parochie: https://katholiekenschede.nl/2693-speurtocht-langs-kerststallen-in-winkelhart-enschede. Er is iets te winnen voor de kinderen. Ook is er een facebookpagina: https://www.facebook.com/Kerststallen-in-Enschede-107223595164691/?ref=page_internal..

Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09
Monofoon is bij Sonnevanck ontwikkeld.
Sonnevanck en Oyfo brengen Monofoon 26 apr, 15:43
Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 26 apr, 08:54
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18