Don't look back draait in Concordia. (Foto: Tavernise/Netflix)
Don't look back draait in Concordia. (Foto: Tavernise/Netflix)

Hilarische satire in Don’t look back

Algemeen

Don’t look back is deze week een nieuwe film in Concordia.

Do’n’t look back: hilarische en rake satire

“Deze film is gebaseerd op in werkelijkheid mogelijke gebeurtenissen”. Zo opent Don’t Look Up, de nieuwe, humoristische satire van Adam McKay, die met The Big Short al de spijker op z’n kop wist te slaan over de financiële crisis.
Zijn nieuwste film met onder meer Leonardo DiCaprio, Jennifer Larence, Meryl Streep en Cate Blanchett gaat over politiek en media. Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave.
Met hulp van Dr. Oglethorpe beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean en naar The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie en Jack.
Met zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!

Filmclub: in de zaal of thuis online

Elke maand een prachtige voorpremière, ingeleid door onze filmprogrammeur, dat is Concordia’s filmclub. Als lid van de Concordia Filmclub bezoek je elke maand een exclusieve voorpremière. Heerlijk rustig, op een tijdstip overdag, zie je samen met andere leden een veelbelovende film die nog niet in Nederland te zien is.
Normaal gesproken in onze zalen, maar zo lang de avondlockdown of de 1,5-meter-regel in de bioscopen blijven gelden, kan je er ook voor kiezen om de film via internet thuis de bekijken. De filmclub is er elke maand tot en met mei en je kunt je ook tussentijds aanmelden.

Livestreamtickets bij elke theatervoorstelling

De theatervoorstellingen bij Concordia gaan de komende weken gewoon door. Alle voorstellingen hebben een livestream, dus er kunt er thuis live via internet bij zijn.

Woensdagavond 8 december bijvoorbeeld Theatergroep ECHO. Als actrice Anna Schoen deze voorstelling gaat spelen, is zij 41,5. Dezelfde leeftijd die haar moeder had toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Dat dat haar doodvonnis zou zijn, wist ze toen nog niet. 

De voorstelling is een ode aan de verbeelding en aan de dapperheid. Een ode aan het leven, en daarmee een ultieme afrekening met de dood.

En maandagmiddag 13 december kan je voor de lunchvoorstelling Entre Dos Mundos van Luna Zegers kiezen of je die in de theaterzaal wilt bekijken of thuis.

Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 6 uur geleden
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 6 uur geleden
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 8 uur geleden
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 11 uur geleden
Afbeelding
Punt 23 apr, 18:23
Terrestrial Verses is te zien in Concordia.
Terrestrial Verses te zien in Concordia 23 apr, 17:47
Een themasessie in Spinnerij Oosterveld..
Themasessie over klimaat, water 23 apr, 17:45
Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 23 apr, 16:42