Het weggooien van archiefstukken is aan vele regels gebonden in verband met privacy en vertrouwelijkheid.
Het weggooien van archiefstukken is aan vele regels gebonden in verband met privacy en vertrouwelijkheid.

Column RP Advocatuur: Laatste halte voor het archief

Algemeen

ENSCHEDE - Het moet er eens in de zoveel tijd van komen. Uiteindelijk moeten archiefdossiers ook worden vernietigd. Vanwege de vertrouwelijkheid van ons werk mag je ze natuurlijk niet zo maar in de ”Blauwe Otto” kiepen of naar de vuilstort brengen. Dossiers moeten worden nagelopen op originele rechtbankstukken én vertrouwelijkheid moet bij de vernietiging gewaarborgd blijven. Je krijgt die dossiers dus allemaal nog een laatste keer in handen. Dat levert herinneringen op. 


Het ontslag op staande voet van een werknemer, omdat hij alcohol had gedronken vlak voordat aan het werk moest. Gewonnen! Die letselschadezaak waar maar geen eind aan kwam, maar waarbij er tóch een (goed) eind kwam. Die aardige jongen die een huis had gekocht, maar waarbij de ingang van zijn schuurtje op het terrein van de buurman lag. Die buurman had vlak voor de aankoop nog duidelijk gezegd: “Die ingang is voor mij nog nooit een probleem geweest, dus dat krijg jij ook niet”, waarna hij direct een hek voor de ingang had getimmerd, zodat die jongen niet meer in zijn eigen schuur kon.


Die zaak om tonnen waarbij alles goed ging, maar waarbij de rechtbank toch de vordering grotendeels afwees. En je dat aan je cliënt moest gaan uitleggen. En die zaak waarbij je cliënt genoegen nam met een maandsalaris, maar waarbij het voor de tegenpartij “een principekwestie” was. En die dus uiteindelijk bij de Hoge Raad terecht kwam en waarbij die wederpartij uiteindelijk nog anderhalf jaar loon heeft moeten betalen (en een vergoeding). Er gaat maar zo een container vol aan leuke, positieve, negatieve, emotionele, grappige, treurige en onverwachte zaken uit je praktijk definitief de geschiedenisboeken in.

RP Advocatuur
Corina van Assen is mede-eigenaar van RP Advocatuur in Enschede. Zij behandelt zaken op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en letselschade. Kijk ook op

www.rpadvocatuur.nl

Column Carina van Assen

Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 16 uur geleden
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 16 uur geleden
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 18 uur geleden
Blij met de F35! (Foto: Koos Mavrakis)
Laatste deel F35 klaar! 21 uur geleden
Afbeelding
Punt 23 apr, 18:23
Terrestrial Verses is te zien in Concordia.
Terrestrial Verses te zien in Concordia 23 apr, 17:47
Een themasessie in Spinnerij Oosterveld..
Themasessie over klimaat, water 23 apr, 17:45
Isabel Merbis met haar prijs.
Award voor Isabel 23 apr, 16:42